• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Kırsal Alanlar Ankara Kalkınma Ajansı Tarafından Mercek Altında

Kırsal Alanlar Ankara Kalkınma Ajansı Tarafından Mercek Altında
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, 2014-2023 Ankara Bölge Planı'nda belirtilen hedefleri açıkladı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, 2014-2023 Ankara Bölge Planı'nda belirtilen hedefleri açıkladı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şayık, yaptığı yazılı açıklama ile 2014-2023 Ankara Bölge Planı'nda belirtilen hedefleri duyurdu. Açıklamasında, "Ankara'da kır-kent dengesini iyileştirmek, yaşanabilir bir kırsal yerleşim deseni oluşturmak ve bölge içinde gelişmişlik farklarını azaltmak için Ankara'nın 5 kırsal bölgesi mercek altına alınıyor" ifadelerini kullanan Şayık, çalışma ile Ankara'da kırsal özellik gösteren ilçelerin gözle görülebilir bir dinamizm içerisine gireceğinin de altını çizdi.

"GERİ KALMIŞ KIRSAL BÖLGELERİN KALKINDIRILMASI AMAÇLANIYOR"

Şayık, verilen destekler yoluyla özellikle gençlerin ve kadınların kendi geleceklerini kurabilecekleri yaşanabilir yerler oluşturulmasının amaçlandığını belirterek, "Bu kapsamda, sürdürülebilir kalkınma mali destek programı kapsamında geri kalmış kırsal bölgelerin kalkındırılması amaçlanıyor" dedi.

Şayık, bölgeye yönelik spesifik araştırma ve fizibilite çalışmaların Ajans uzmanları tarafından yürütüldüğünü ve ilgili kurumların bu tür çalışmaları üstlenmeleri teşvik edildiğini vurguladı. Şayık, "Ajans tarafından yürütülen çalışmalardan birisi kırsal alanlarda kurulu KOBİ'lerin daha etkin bir şekilde ekonomiye kazandırılmasına yönelik mevcut durum analizinin çıkarılmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

5 alt bölgeyi kapsayacak çalışmada, söz konusu alt bölgelerde kurulu KOBİ'lerin mevcut yapısı ve karşılaştıkları güçlükleri tespit edileceğini açıklayan Şayık, "Sorunların çözümüne yönelik kredi ve hibe desteği veren kurum ve kuruluşlara yol göstermeyi amaçlamaktadır. Bu çerçevede firma sahipleri ile yüz yüze derinlemesine mülakatlar gerçekleştirilmektedir. Şimdiye dek, Beypazarı, Polatlı, Çubuk, Haymana ve Kızılcahamam ilçelerinde toplam 37 anket çalışması tamamlanmıştır. Toplam 69 işletme ile gerçekleşecek olan bu çalışmanın Mart ayında tamamlanması planlanmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Şayık kır-kent bütünleşmesini sağlamak amacıyla anket ve eğilim belirlemeye yönelik bir proje başlatılacağını bildirdi. Şayık, yapılacak bu proje ile yeni modeller geliştirileceğinin altını çizerek şunları kaydetti:

"Bu proje ile nüfusunun yaklaşık yüzde 98'i merkezde yaşayan Ankara ilinde, konaklama sayısının ve ziyaretçi sayısının yeteri düzeyde olmadığı alt bölgelerde kır-kent bütünleşmesini sağlamaya yönelik yeni modeller geliştirilecektir. Çalışma ile Ankara'da yaşayan halkın, yabancı misyon temsilciliklerinin kırsal alt bölgelerden beklentilerinin yanı sıra, turizm acenteleri ve kırsal alana hizmet götüren kamu kurum ve kuruluşlarının gelecek politika hedeflerini tespit etmek amacıyla mülakatlar gerçekleştirilecektir. Mülakatlar tek taraflı olmayıp kırsal alanda yaşayanların kentliden beklentilerini de içerecek şekilde hazırlanacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim