• BIST 9524.59
  • Altın 2502.068
  • Dolar 32.5481
  • Euro 34.6336
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kırmızı: “Trafik Sigortasına Büyük Yenilik Yaptık”

Kırmızı: “Trafik Sigortasına Büyük Yenilik Yaptık”
Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, bazı poliçelerin ferdi kaza gibi ek teminatlarla, kaza yapan araçtaki kişinin başına gelebilecek...

Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, bazı poliçelerin ferdi kaza gibi ek teminatlarla, kaza yapan araçtaki kişinin başına gelebilecek hasarları da kapsayacağını söyledi.

Son dönemlerde fiyat artışıyla gündeme gelen trafik sigortalarında Doğa Sigorta, çeşitli ek hizmetlerle teminatı genişleterek (ana teminatı) ve çeşitlendirerek sigortalılara sunmaya başladığını açıklandı. 3'üncü şahıslara verilen zararı karşılayan trafik sigortasının artık kendi aracına verilecek bazı zararları da karşılayacağını bildiren Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, " Bazı poliçeler ferdi kaza gibi ek teminatlarla araçta kişinin başına gelebilecek hasarları da kapsayacak. Doğa Sigorta olarak; karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk (trafik) sigorta poliçelerimizde, "Doğa Sigorta Trafik Mini Onarım" teminatı ekledik. Poliçe sahibi sigortalılar, kendileri ve üçüncü şahıs araçları üzerinde sebebiyet verdikleri, küçük hasarların onarımını, "Anlaşmalı Kaza Zaptı" ile yönlendirmek suretiyle yaptırabilecekler" dedi.

Nihat Kırmızı, trafikteki yenilik detaylarını şöyle açıkladı:

"Boyasız kaporta göçük düzeltme (PDR); dış darbeler sonucu araç kaporta aksamı üzerinde meydana gelen, boyanın zarar görmediği, 5 cm çapa kadar olan kaporta göçüklerinin aracın orijinalliği korunarak ve herhangi bir boyama işlemi yapılmaksızın düzeltilerek eski haline getirilme tekniği ve sanatıdır.

Boya hasarlı kaporta göçük düzeltme (DR); dış darbeler sonucu araç saç kaporta aksamı üzerinde meydana gelen, boyanın zarar gördüğü, 10 cm çapa kadar ezik, vuruk ve göçüklerin "Puntalı Göçük Çektirme" tekniği ile düzeltilerek eski haline getirilme işlemidir.

Boya tamiri, (mini yama) (PR); seyir halindeyken veya dururken dış darbeler veya kötü niyetli hareketler sonucu, genellikle, araçların kapı, çamurluk ve tampon bölgelerinde meydana gelen sıyrık, çizik, gibi küçük ölçekli boya hasarları tamir edilir.

İç döşeme tamiri (IR); araçların iç döşemelerindeki plastik, deri, vinleks, kumaş, halı, velur kaplı aksamları üzerindeki sigara yanığı, çizik, yırtık, kopuk vs. gibi hasarlar parça değiştirilmeden, çoğu zaman tamir sonrası fark edilmeyecek derecede, azami düzeyde tamir edilirler.

Doğa mini onarım kapsamına giren iç döşeme hasarları; kumaş, halı, velur, deri, vinil, plastik cinsi iç döşeme malzemelerin, o 1 cm çapına kadar deri, vinleks, kumaş, halı, plastik sigara yanıkları, o 5 cm çapına kadar deri, vinleks, kumaş, halı yırtıkları, plastik çizik ve çatlakları, o 3 cm çapına kadar plastik parça kopuklarıdır.

Ön cam tamiri (WR), araçların ön cam dış yüzeylerinde taş sekmesi, uçan cisimlerin çarpması gibi dış darbeler sonucu oluşan kırık ve çatlaklar cam tamir sistemiyle azami düzeyde giderilir.

Plastik tampon tamiri (BR), araçların plastik ön ve arka tamponlarında hafif ve orta şiddetli darbeler sonucu oluşan, tamponun dış ve iç yüzeylerindeki yırtık, kopuk, çatlak, deformasyon, eksik parça gibi tamponun komple değişmesi sonucunu doğuran hasarlar, garantili olarak tamir edilirler.

Leke çıkarma (SR), (Yeni) araçların koltuk, kapı ve tavan gibi aksamlarındaki deri, vinil, döşeme kumaşları ve halı malzemeler üzerindeki lekeler, "Auto King Leke Çıkarma Sistemi" ile nüfus ettikleri zemin üzerinden etkin bir şekilde çıkartılırlar".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim