• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

'Kırmızı Saçlı Kadın' iki haftada 250 bini gördü

'Kırmızı Saçlı Kadın' iki haftada 250 bini gördü
Orhan Pamuk'un Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan yeni romanı Kırmızı Saçlı Kadın, piyasaya çıkışından sadece iki hafta sonra ikinci baskısını yaptı.

Orhan Pamuk'un Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan yeni romanı Kırmızı Saçlı Kadın, piyasaya çıkışından sadece iki hafta sonra ikinci baskısını yaptı. Pamuk'un geçen sene basılan romanı Kafamda Bir Tuhaflık ise bu hafta Almanya'da yayımlanır yayımlanmaz Almanya ve Avrupa'nın önde gelen haber dergilerinden Der Spiegel'in çok satanlar listesine girdi.

Orhan Pamuk'un 2014 Aralık ayında piyasaya çıkan Kafamda Bir Tuhaflık romanı dünyada ve Türkiye'de büyük beğeni toplamıştı. En son bu hafta Almanya'da yayımlanır yayımlanmaz Der Spiegel'in çok satanlar listesine giren roman, Stephen King, William Boyd ve Jan Weiler gibi yazarların kitaplarının da aralarında bulunduğu listede yer aldı. Pamuk'un bu sene Şubat ayı başında piyasaya çıkan Kırmızı Saçlı Kadın adlı son romanı ise iki hafta gibi kısa bir sürede 250 bin basarak ikinci baskısını yaptı.

Almanya'da da büyük ilgi gören Kafamda Bir Tuhaflık hakkında ülkedeki birçok önemli yayında roman hakkında övgü dolu yazılar çıkmıştı. Bu nedenle bu hafta Almanya'ya gidecek olan Orhan Pamuk, Münih, Köln ve Stutgard gibi şehirlerde okumalar yapacak.

Kırmızı Saçlı Kadın, okurlarını otuz yıl önce İstanbul yakınlarındaki bir kasabada liseli bir gencin yaşadığı sarsıcı bir aşk hikâyesiyle, büyük bir insani suçun peşinden sürüklüyor. 1980'lerin ortasında geleneksel usulle kuyu kazan Mahmut Usta ile çırağı "küçük bey" Cem zor bir arazide su ararlarken, kasabanın hemen dışındaki sarı çadırda esrarengiz bir tiyatrocu kadın her gece eski masal ve hikâyeleri yeniden anlatmaktadır. Roman, bir yandan genç kahramanın aşk, kıskançlık, sorumluluk ve özgürlük duygularıyla derinden tanışmasını hikâye ederken, diğer yandan medeniyetler üzerinden babalar ve oğullar; "otoriterlik" ve birey olma konularını tartışıyor.

'Kırmızı Saçlı Kadın' iki haftada 250 bini gördü

'Kırmızı Saçlı Kadın' iki haftada 250 bini gördü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim