• BIST 9693.46
  • Altın 2507.571
  • Dolar 32.5778
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Kırmızı: “Eğitim Sigortasıyla Çocuklarımızın Hayatı Garanti Altında”

Kırmızı: “Eğitim Sigortasıyla Çocuklarımızın Hayatı Garanti Altında”
Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, eğitim sigortasıyla ebeveynlerin zor durumlarında da çocukların eğitimlerinden geri kalmayacaklarını...

Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, eğitim sigortasıyla ebeveynlerin zor durumlarında da çocukların eğitimlerinden geri kalmayacaklarını vurguladı.

Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı eğitim sigortasının çocuklar için çok önemli olduğunu ailelerin bu konuya eğilmesi gerektiğini vurguladı. Kırmızı, çocukların ihtiyaçları için imkanlar dahilinde en mükemmeli aramanın ebeveynlerin en temel amaçlarından birisi olduğunu söyleyerek "Ülkemizde ebeveynler eğitimi, evlatları sadece kültürel açıdan bir yerlere gelsin amacıyla değil, bir meslek ve sanat sahibi olsun, bir iş bulsun diye tercih etmektedirler. Hatta çoğu zaman kendi konforlarından feragat ederek çocuklarının eğitimi için "Ceketimi satar okuturum" deyişiyle özdeşleştirilen şekilde birçok sıkıntıya göğüs germektedirler. Tüm bu fedakarene tutumlara rağmen kimi zaman bu süreç üstesinden gelinmesi çok zor bir hale gelmektedir çünkü günlük hayat, ebeveynler için öngörülemeyen maddi ve manevi anlamda pek çok riski de içinde barındırmaktadır. Örneğin iş kaybı, ticari anlamda maddi sıkıntıya düşülmesi veya ebeveynlerden birinin vefatı durumunda evlatların eğitimlerinin yarıda kalma riski, gelecek ile alakalı telafisi mümkün olmayan sorunlara yol açabilmektedir. Sigorta sektörünün büyüyen yıldızı Doğa Sigorta "Doğa Eğitim Sigortası" ürünüyle bu sorunların üstesinden geliyor" şeklinde konuştu.

"SİGORTASIZ ÖĞRENCİ KALMAYACAK"

Kırmızı, Doğa Sigorta'nın özellikle öğrenci velileri için tasarladığı Doğa Eğitim Sigortası'nın, kaza sonucu ölüm, sakat kalma, iş kaybı ya da diğer maddi zorluklar gibi öngörülemeyecek riskler sonucunda çocukların eğitimlerinin yarıda kalmasını önleyerek, onların eğitim hayatlarını garanti altına almayı hedeflediğini belirtti. Nihat Kırmızı sundukları "Doğa Eğitim Sigortası" ürününün sadece özel okula giden öğrencileri değil devlet okulları da dahil olmak üzere tüm öğrencileri güvence altına alan bir ürün olduğunun altını çizerek "Beş yıl içinde eğitim sigortasını alışkanlık haline getirmek önemlidir. Sigorta yaptırma alışkanlığını kazanan veliler, bunu eğitimin olmazsa olmaz bir parçası olarak görecek. Nasıl aracının sigortasını yaptırmadan trafiğe çıkmıyorsa, çocuğunu okula göndermeden önce bu poliçeyi yaptıracak. Eğitim Sigortası ürünümüzle sigortalının (öğrencinin velisi) kaza sonucu ölümü, sürekli sakat kalması, ticari sıkıntıya düşülmesi veya işini kaybetmesi halinde öğrencinin eğitim masrafları karşılandığı gibi verilen ek teminatlar dahilinde öğrenci velisinin aracına yönelik mini onarım hizmetleri, konut eşya paketi, hukuksal koruma, kritik hastalıklar gibi hizmetlerde sunmaktayız" dedi.

Öğrencinin velisinin başına gelebilecek herhangi bir kaza sonucu tedavi masraflarının da poliçeye dahil olduğunu ve bu hizmetin bazı özel hastanelerin acil sağlık hizmetleri tarafından da desteklendiğini belirterek "Bunlarla birlikte, öğrencinin; okul cep harçlığı, özel ders ücreti, servis masrafı, yemek masrafı da poliçede belirtilen özel şartlar dahilinde temin ediliyor. Doğa Eğitim Sigortası velilerin bütçelerine de çok uygun tasarlanmış. Poliçeler 1 yıllık düzenleniyor ve her yıl yenileniyor. Verilen teminatın kapsamına göre ödenecek prim yıllık ortalama 200 TL-600 TL arasında değişim gösteriyor. Teminatlar da sigortalının arzusuna göre, öğrencinin üniversite de dahil tüm eğitim sürecini kapsayabildiği gibi sadece lise mezuniyetine kadar da olabiliyor. Doğa Sigorta, ürünün satışına ocak ayında başlamış. Ürünle alakalı planlanan tanıtım ve bilgilendirme kampanyası ile 2016 yılı sonuna kadar 20 bin poliçe satılması hedefleniyor" sözleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim