• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

'Kirli hava akciğer hastalarında krize neden olabilir'

'Kirli hava akciğer hastalarında krize neden olabilir'
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ruhsar Ofluoğlu, akciğer hastalarını hava kirliliği konusunda uyardı.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ruhsar Ofluoğlu, akciğer hastalarını hava kirliliği konusunda uyardı. Ofluoğlu, yağışlı, sisli ve soğuk havaların akciğer hastalarının şikayetlerini artırdığını belirterek, "Soba ve kaloriferlerin yanmasıyla bacalardan ortama dağılan dumana bağlı hava kirliliğinin, bronşitli hastalarda krizlere neden olabilir." uyarısında bulundu.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ruhsar Ofluoğlu, akciğer hastalarına hava kirliliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ofluoğlu, yaşlılarla kronik hastalığı olanların kışın çok daha dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini, bu riskli grupların başında da astım, bronşektazi ve KOAH gibi kronik akciğer hastalıkları olanların geldiğini söyledi. Yağışlı, sisli ve soğuk havaların bu hastaların şikayetlerini artırdığını belirten Ofluoğlu, "Kışın soba ve kaloriferlerin yanmasıyla bacalardan ortama dağılan dumana bağlı hava kirliliği, bronşitli hastalarda krizlere neden olabilir. Hava kirliliği artışlarının yaşandığı dönemlerde bronşit hastalarının hekim ve acil servis başvuruları artmaktadır." diye konuştu.

"İÇ MEKANDAKİ HAVA KİRLİLİĞİ DE ATAKLARA NEDEN OLABİLİR"

Ofluoğlu, soğuk ve yağış gibi nedenlerle ev ve iş yeri gibi kapalı mekanlarda daha çok zaman geçirildiğine dikkat çekti. Odun, kömür, tezek ve gaz gibi ısınma amaçlı yakıtlardan kaynaklanan iç mekanlardaki hava kirliliğinin hastalığın kontrolünü zorlaştırdığını ifade eden Ofluoğlu, konuşmasını şöyle sonlandırdı: "İç mekanların hava kirleticileri, astım ve KOAH hastalarında krizleri tetikleyen önemli faktörler arasındadır. Soğuk nedeniyle soba bulunan veya ısıtılan dar ve kapalı mekanlarda bir arada bulunan kişiler arasında soğuk algınlığı, grip gibi solunumsal enfeksiyonlar çok kolay yayılır. Kış aylarında salgınlar yapan bu gibi viral solunum sistemi enfeksiyonları, zeminde kronik bir hastalığı olan kişilerde, normal kişilere göre daha ağır geçer ve zemindeki diyabet, kalp yetmezliği, astım, KOAH ve bronşektazi gibi hastalıkların kontrolden çıkmasına ve ataklara neden olabilir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim