• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Kırkpınar Öncesi Sivrisinekle Mücadele Hızlandırıldı

Kırkpınar Öncesi Sivrisinekle Mücadele Hızlandırıldı
Edirne'de, 12 ay boyunca kesintisiz bir şekilde sivrisinekle mücadele çalışmalarını sürdüren belediye, kentte gerçekleşecek Kakava Festivali ve Kırkpınar...

Edirne'de, 12 ay boyunca kesintisiz bir şekilde sivrisinekle mücadele çalışmalarını sürdüren belediye, kentte gerçekleşecek Kakava Festivali ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi çalışmalarını hızlandırdı.

Edirne'de, 5-6 Mayıs 2016'da Kakava Festivali ve 18-24 Temmuz tarihlerinde ise Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni gerçekleştirmeye hazırlanan Edirne Belediyesi, hem Edirnelilerin hem de kente gelecek olan misafirlerin rahat ve huzurlu bir ortamda etkinliklere katılabilmesi için Sarayiçi Er Meydanı başta olmak üzere bölgede sivrisinekle mücadele çalışmalarını hızlandırdı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, sivrisinekle mücadele çalışmalarını 12 ay boyunca kesintisiz bir şekilde doğaya ve ekolojik dengeye zarar vermeden sürdürdüklerini söyledi. Yüzde yüz sivrisineksiz bir ortam olamayacağını söyleyen Tanrıkulu, "Kentte yaşayan vatandaşlarımızın ve festivaller için bölgeye gelen misafirlerimizin rahat ve huzurlu bir ortamda zaman geçirebilmelerini sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

"KAÇAK GÖÇMENLER VE GÖÇMEN KUŞLAR SİVRİSİNEK TAŞIYOR"

Edirne'de, sivrisinek popülasyonun çok olmasının sebeplerini sıralayan Belediye Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, ilk neden olarak çeltik üretimini hedef gösterirken, sınır kenti olması nedeniyle kaçak göçmenlerin ve göçmen kuşların geçiş noktası konumu ayrıca Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar ve Uzakdoğu'dan gelen ithal lastiklerin kente sivrisinek taşıdıklarını öne sürdü.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, sivrisinekle mücadele çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Edirne'nin özel bir durumu daha var. O da sınır kenti olması. Özellikle mülteci geçişlerinin çok yoğun olması ve Edirne göçmen kuşlarının uçuş güzergahında olan bir kent. Göçmen kuşlarla birlikte sivrisinekler taşınıyor. Kuşların da sivrisinekleri taşımada etkisi olduğu biliniyor. Avrupa'ya açılan kara sınır kapımız Kapıkule burada. TIR'larla Avrupa'ya gidiş-geliş çok oluyor. TIR dorselerinde de sivrisinekler taşınıyor. Onun dışında yapılan tüm araştırmalarda Uzakdoğu'dan gelen ithal lastikler, araba lastikleri, traktör lastiklerinde de sivrisineklerin taşındığı ortaya çıkıyor. Globalleşen dünyada bir ay önce Güney Amerika'da çıkan bir hastalık eğer sivrisineklerle tanışan bir hastalıksa, Avrupa'da çok yakın bir tarihte görünüyor. Edirne'nin en büyük sıkıntısı da çeltik ekimlerinin kanuna aykırı olarak yapılması. Neredeyse evlerimizin dibinde çeltik ekimleri oluyor. Bunlar da sivrisinek popülasyonunu artırıyor. Ayrıca kaçak mültecilerin geçtiği yerler olması nedeniyle çok sıkıntılı oluyor. İpsala bölgemizde çok fazla çeltik ekiminden dolayı da sivrisinekle sorunlarımız var."

"GÖNÜL RAHATLIĞIYLA EDİRNE'YE GELEBİLİRLER"

Edirne'nin festivaller kenti olduğunu dile getiren Tanrıkulu, "5-6 Mayıs da Kakava ile başlayan ve yoğun bir turist akınına uğrayan Edirne'mizde daha sonra Kırkpınar festivalimizle devam edecek. Buradan gelecek misafirlerimize şunu söylüyorum. Gönül rahatlığıyla Edirne'de bulunabilirler. Sivrisinekle bulaşan hastalıklarla mücadelemiz sürüyor. Gönül rahatlığıyla Edirne'mizi ziyaret edebilirler" diye konuştu.

Kırkpınar Öncesi Sivrisinekle Mücadele Hızlandırıldı

Kırkpınar Öncesi Sivrisinekle Mücadele Hızlandırıldı

Kırkpınar Öncesi Sivrisinekle Mücadele Hızlandırıldı

Kırkpınar Öncesi Sivrisinekle Mücadele Hızlandırıldı

Kırkpınar Öncesi Sivrisinekle Mücadele Hızlandırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim