• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Kırkpınar Akreditasyonlarında Yeni Dönem

Kırkpınar Akreditasyonlarında Yeni Dönem
Edirne Belediyesi, 655'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nde Er Meydanı'nda çekim yapacak yurt içi ve yurt dışından basın mensubu ve fotoğraf...

Edirne Belediyesi, 655'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nde Er Meydanı'nda çekim yapacak yurt içi ve yurt dışından basın mensubu ve fotoğraf sanatçısının akredite başvurularını E-Belediyecilik üzerinden gerçekleştirecek. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, basın mensubu ve fotoğraf sanatçısında bu yıl yüzde 40 oranında bir artış olacağını söyledi.

Er Meydanı'nda çekim yapmak isteyenlere yönelik bu yıl bir önceki yıllardan daha geniş kapsamlı bir akredite uygulaması getireceğinin altını çizen Başkan Gürkan, "2014 yılında güreş alanına akredite alarak giriş yapan fotoğraf sanatçıları hariç sadece basın mensubu 247 iken, bu sayı 2015 yılında 193 kişiye indirgendi. Güreş alanında basın mensubu ve fotoğraf sanatçılarının daha rahat bir ortamda çekim yapabilmesini amaçlayan Edirne Belediyesi, akredite uygulaması ile Kırkpınar'ın daha seçkin ve nitelikli haberlerle hem dünya hem de ulusal kamuoyunda tanıtılmasını hedefliyor" dedi.

Edirne Belediyesi akredite uygulaması kapsamında geçtiğimiz yıl başlattığı uygulamalara bu yıl yenilerinin eklendiğini belirten Başkan Gürkan, "Basın mensuplarının ve fotoğraf sanatçılarının tavsiyelerini dikkate alarak, güreş alanında çekim yapmak için akredite uygulamasında daha ince eleyip sık dokuyacağız. Bu yıl ki uygulamada hem Edirne yerel gazete mensupları, ulusal basın mensupları ve fotoğraf sanatçılarının akredite başvurularını E-Belediyecilik uygulaması üzerinden yapacağız" ifadelerini kaydetti.

Yurt dışından gelen basın mensubu sayısında 2015 yılında yüzde 40 artış yaşandığını sözlerine ekleyen Gürkan, "Türkiye'nin her bir ilinden yoğun ilgi gören Kırkpınar Festivalimiz yurt dışında da büyük ilgi görüyor. 2016 yılında yurtdışından çok sayıda yabancı basın mensubu beklemekteyiz. Özellikle Avrupa ülkeleri yoğun ilgi gösterirken, Kırkpınar'ı ülkelerinde sadece gazetelerinde, TV'lerinde haber olarak değil, özellikle kısa filmler ve sergiler açarak Kırkpınar'ın tanıtımına önemli destek sağlamaktalar" diye konuştu.

655'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali 18-24 Temmuz tarihinde gerçekleşecek.

Kırkpınar Akreditasyonlarında Yeni Dönem

Kırkpınar Akreditasyonlarında Yeni Dönem

Kırkpınar Akreditasyonlarında Yeni Dönem

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim