• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Kırkpınar Ağası’ndan Başpehlivana ‘Şartlı’ Araba Sözü

Kırkpınar Ağası’ndan Başpehlivana ‘Şartlı’ Araba Sözü
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Ağası Seyfettin Selim, başpehlivan olacak güreşçiye son model marka otomobil hediye edeceğini söyledi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Ağası Seyfettin Selim, başpehlivan olacak güreşçiye son model marka otomobil hediye edeceğini söyledi. Selim, araba sözünü güreşlerin kıran kırana geçme şartıyla verdiğini aksi takdirde tebrik dahi etmeyeceğini belirtti.

Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından Türkiye'nin farklı bölgelerinde yağlı güreşe hizmet veren 40 ağanın, Kırkpınar'ın dünü, bugünü ve geleceği için bir araya geldiği programa katılan, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Ağası Seyfettin Selim, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Selim, dualı çayırda bu sene kıran kırana güreşlerin olması koşuluyla başpehlivana araba hediye edeceğinin sözünü verirken, aksi takdirde kendisini tebrik dahi etmeyeceğini kaydetti.

"KORKAK GÜREŞE ARABA VERMEM, TEBRİK DE ETMEM"

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Ağası Seyfettin Selim, Kırkpınar Başpehlivanlığı güreşlerinin şanına layık olması gerektiğini vurgulayarak, "Onu söylediğimiz zaman yanlış anlama oluyor. Biliyorsunuz biz Mehmet Yeşil Yeşil'e araba aldık. Recep Kara'yı yendiği zaman araba aldık. Daha sonra da Mehmet Yeşil Yeşil'i, Fatih Atlı yendi ama güreşler beni tatmin edecek. Recep Kara ile Mehmet Yeşil Yeşil'in güreşleri çok güzel geçmişti, kıran kırana bir güreşti. Öyle güreş olursa yine araba veririz. Ama öyle yat yere de iki saat bekle bir puan alayım şeklinde korkak güreşe araba vermem ben. Tebrik bile etmem ben. Kırkpınar'a yakışan güreş olursa elimizden geleni yaparız, yoksa yat yere kazayla bir puan al, ondan sonra kim tebrik ederse etsin ben etmem" diye konuştu.

"AĞALIK YAPACAĞIZ DİYE İNADA GİRMEYECEĞİZ"

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 7'inci kez ağalığı göğüsleyen Selim, "Ağalık yapacağız diye inada girmeyeceğiz. Daha önce bir arkadaşımız girdi 8-9 milyon para verdi, bir sene yaptı bıraktı. Amacımız burada yıkım yapmak değil, ağalık yapmak. Yani ağalık nasıl yapılır? Ne olur? Yoksa bizim buraya kırk ağayı getirmemizin amacı, Kırkpınar'ın ağalık duygularını kendilerine aşılamak. Bir tane değil, benim karşıma 8-10 tane ağa çıksın biz onlardan bir tanesine bayrağı teslim edelim" dedi.

Kırkpınar Ağası’ndan Başpehlivana ‘Şartlı’ Araba Sözü

Kırkpınar Ağası’ndan Başpehlivana ‘Şartlı’ Araba Sözü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim