• BIST 9674.91
  • Altın 2504.937
  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8435
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Kırklareli’nden İstanbullulara Lezzet Şöleni

Kırklareli’nden İstanbullulara Lezzet Şöleni
Kırklareli Belediyesi, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde düzenlenen ve Türkiye'de kent konseyleri ve kentler anlamında "ilk çalışma" olan Uluslararası Kent...

Kırklareli Belediyesi, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde düzenlenen ve Türkiye'de kent konseyleri ve kentler anlamında "ilk çalışma" olan Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresi'nde" Kırklareli tanıtım standı ile yer aldı.

Türkiye'nin sayılı illerinden katılımın sağlandığı, 13 ve 14 Nisan tarihlerinde Aydın Üniversitesi'nin Florya Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen kongrede Kırklareli Belediyesi, ziyaretçilere sunduğu hediyeleri ve ikramlarıyla iki gün boyunca ilgi odağı oldu. Kırklareli Belediyesi dergisi, Tarihi Kırklareli Evleri kitabı, hardaliye magnetleri ve ahşap anahtarlıkların armağan edildiği stantta ikram edilen yöresel Kırklareli peyniri, Trakya eski kaşarı ve hardaliye içeceği yoğun ilgi gördü.

Metropol bir kentte yaşamanın sonucu olarak doğal ve geleneksel gıdaları sıklıkla tüketemeyen İstanbullu ziyaretçiler, Kırklareli'nin paçal beyaz peynirinin ve eski kaşarının lezzetine tam not verdiler. Geleneksel hardaliyenin tadına da ilk kez bakan İstanbullular, oldukça farklı bir içecekle karşılaştıklarını ifade ederek, bu ürünleri İstanbul'da görmek istediklerini dile getirdiler.

Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sevim, standı ziyaret edenlere Kırklareli ve yöreye has lezzetler hakkında bilgi verdi. Sevim, Kırklareli'ni ve Kırklareli lezzetlerini iki gün boyunca İstanbul Aydın Üniversitesi'nde tanıttıklarını ifade ederek, "Kırklarelimizi ve Kırklarelimizin lezzetlerini iki gün boyunca burada tanıtma fırsatı yakaladık. Standımıza olan ilgi bizi fazlası ile mutlu etti. İstanbullular özellikle peynir ve hardaliyemizin tatlarını çok beğendiler'dedi.

Kırklareli’nden İstanbullulara Lezzet Şöleni

Kırklareli’nden İstanbullulara Lezzet Şöleni

Kırklareli’nden İstanbullulara Lezzet Şöleni

Kırklareli’nden İstanbullulara Lezzet Şöleni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim