• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Kırklareli’nde Kar Yağışı Etkisini Azalttı

Kırklareli’nde Kar Yağışı Etkisini Azalttı
KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nde sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı çocukları sevindirdi.

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nde sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı çocukları sevindirdi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, kar yağışı ardından yol açma çalışmalarını sürdürdüklerini, sürekli kapanan köy yolunun olmadığını söyledi.

Sabah 7.30 itibariyle kar yağışının başladığını aktaran İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, "Biz de aynı saatte ekiplerimizle birlikte yolların kapanmasını beklemeden yoğun kar yağışı yağan ve yağabilecek olan yüksek yerler dikkate alınarak merkezde Dereköy tarafı,Çağlayan tarafı o hatta bir greyder ekibi ile birlikte Demirköy hattına da bir ekip,Vize hattına bir Küçükyayla tarafına özellikle çabuk kapanan yerlere bir ekip, Kofçaz tarafına ayrı bir ekip şeklinde görevlendirmemizi yaptık. Yer yer kapanmalar olurken, diğer taraftan açma çalışmaları devam etti .Şu an itibariyle bize intikal eden herhangi bir problem, sıkıntı söz konusu olmadı. Sayın Valimiz ile de bu konuyla ilgili irtibat halinde olduk. Özellikle kendilerine sınır birlikleri askerlerinin sıkıntı yaşamaması içinde dikkat etmemiz konusunda uyarıları da oldu. Onları da dikkate alarak sınır birliklerimize de ulaşımı engelleyici kar yağışı ile meydana gelecek durumları önlemek içinde dikkatlice çalışmalarımızı onlara da öncelik vermek suretiyle devam ettirdik" dedi.

"ARAZİDEKİ EKİPLERİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Ekiplerin arazide olduğunu söyleyen Eser, "Bir ara saat 12.00 civarında çalışma yapılan köy sayısı 62 olarak bana intikal etti. Ama ulaşımı engelleyen sürekli kapalı kalan köyümüz ve köy yollarımız yok. Şu anda araçlarımız, ekiplerimiz bu bölgelerde çalışmalarını aralıksız devam ediyor. Kar yağışı kesildi ama buzlanma olabilir, don olabilir. Bugün itibariyle kapalı yer kalmaması için çalışmaları devam ettiriyoruz. Tuzlama gerektiren buzlanmalar içinde ekiplerimiz hazır. İhtiyaç olan yerlerde bu çalışmalar devam ettirilecek. İlimiz genelinde şuan itibariyle bir problem olmadığını söyleyebilirim" diye konuştu.

Kırklareli'nde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ilerleyen saatlerde etkisini kaybetti. Buz ve kar olan kaldırımlar belediye ekipleri tarafında temizleniyor.

Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Çocuklar aileleriyle birlikte kar tapu oynadı. Bazı çocuklar kardan adam yaptı.

Kırklareli’nde Kar Yağışı Etkisini Azalttı

Kırklareli’nde Kar Yağışı Etkisini Azalttı

Kırklareli’nde Kar Yağışı Etkisini Azalttı

Kırklareli’nde Kar Yağışı Etkisini Azalttı

Kırklareli’nde Kar Yağışı Etkisini Azalttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim