• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Kırklareli’nde "Çanakkale Ve Mehmet Akif" Ruhu Anlatıldı

Kırklareli’nde "Çanakkale Ve Mehmet Akif" Ruhu Anlatıldı
12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yılı olması ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101.yılı olması nedeniyle Türkiye'nin...

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yılı olması ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101.yılı olması nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanında etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerden biri de Kırklareli İl Müftülüğü tarafından düzenlenen konferans oldu.

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi içerisindeki Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen "Çanakkale Ruhu ve Mehmet Akif'i Anlamak" adlı konferans, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, Çanakkale'nin bir destan olduğunu belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk o savaş sahnesini anlatırken diyor ki, "İki siper arasında mesafe 8 metreye kadar düşmüştü." Birinci siperdeki askerler şahadet şerbetini içiyor, ikinci siperdeki askerler 2 dakikaya kadar kendilerinin de öleceğini bildiği halde hiç tereddüt etmeden birinci sipere atlıyorlarmış. Kuran-ı Kerim okumasını bilenler Kuran-ı Kerim okuyor, bilmeyenler Kelime-i Şahadet getirerek ölüme yürüyordu. Eminim ki, Çanakkale'yi işte bu yüksek ruh, işte bu maneviyat kazanmıştır. Çanakkale bir destandır. Ama bu destanı yazanda İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'dur. Çanakkale şehitlerimizin ruhları şad olsun, gazi olup sonradan rahmet-i rahmana yürüyen gazilerimizin ruhları şad olsun, yeni şehitlerimizin ruhları şad olsun" diye konuştu.

SALONDAKİ BAYANLAR GÖZYAŞI DÖKTÜ

Program, "Çanakkale Şehitlerine" adlı kaside okunması ile devam etti. Akabinde, Araştırmacı-Yazar Mehmet Kaplan'ın konuştuğu ve Kırklarelililerin büyük ilgi gösterdiği konferansta zaman zaman duygu dolu anların yaşanması sonucu bazı katılımcılar gözyaşlarına engel olamadı.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy için, "Rabbimizin yarattığı muhteşem bir eserdir." diyen konuşmacı Kaplan, "Akif, sanat dünyası, İslam dünyası, Türklük dünyası, kısacası Türk dünyası ve İslam dünyasının örnek karakterlerinden birisidir. Büyük bir milletiz, büyük bir millet olmak, büyük düşünen beyinlerle olur, büyük düşünen beyinlerin büyük ülkesi olur" ifadelerini kullandı.

"TÜRK'Ü, KÜRT'Ü, LAZ'I, ÇERKEZ'İ, HEPİMİZ PEYGAMBER EVLADI DEĞİL MİYİZ?"

Konuşmasında birlik olma ve okumanın önemine vurgu yapan Kaplan, "Bugün ne oluyor bize? Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i Allah aşkına hepimiz Peygamber evladı değil miyiz? Bunu Batı'ya anlatacak kimlikler yetiştirmemiz gerekiyor, okuyarak. Gece lambası ışığında okumuyorsanız asla Batı'yı geçemeyiz" dedi

Konferans bitiminde İl Müftüsü İsmail Bayrak, Araştırmacı-Yazar Mehmet Kaplan'a plaket takdiminde bulundu. Kaplan, plaket takdiminden dolayı teşekkür dileklerini iletti.

Kırklareli’nde "Çanakkale Ve Mehmet Akif" Ruhu Anlatıldı

Kırklareli’nde "Çanakkale Ve Mehmet Akif" Ruhu Anlatıldı

Kırklareli’nde "Çanakkale Ve Mehmet Akif" Ruhu Anlatıldı

Kırklareli’nde "Çanakkale Ve Mehmet Akif" Ruhu Anlatıldı

Kırklareli’nde "Çanakkale Ve Mehmet Akif" Ruhu Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim