• BIST 9693.46
  • Altın 2508.992
  • Dolar 32.5787
  • Euro 34.7763
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Kırklareli’nde 2 Bin 486 Araca Trafik Cezası Kesildi

Kırklareli’nde 2 Bin 486 Araca Trafik Cezası Kesildi
Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerinin 2015 yılı Aralık ayında yaptığı denetimlerde 27 bin 413 aracın kontrolünün yapıldığı,...

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerinin 2015 yılı Aralık ayında yaptığı denetimlerde 27 bin 413 aracın kontrolünün yapıldığı, bunlardan kusurlu bulunan 2 bin 486 araca idari para cezası tatbik edildiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Kırklareli Valiliği'nin gözetim ve denetiminde kurumlarına bağlı trafik ekipleri tarafından 2015 yılı Aralık ayı içerisinde toplam 27 bin 413 aracın kontrolünün yapıldığı, bunlardan kusurlu bulunan 2 bin 486 araca trafik idari para cezası tatbik edildiği bildirildi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Aralık ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 242 Araç trafikten men edilmiş, 41 sürücünün ehliyetine el konulmuştur. Trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2015 yılı Aralık ayı içerisinde ilimiz sınırlarında toplam 45 maddi hasarlı, 43 yaralamalı ve 3 ölümlü olmak üzere toplam 91 trafik kazası meydana gelmiştir. Meydana gelen bu kazalarda 66 vatandaşımız yaralanmış, 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir."

"30 Mayıs 2012 günü yapılan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu'nun 3. toplantısında kabul edilen "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" çerçevesinde, İlimizde her gün ekiplerimizce farklı zaman aralıklarında araç sürücülerine yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütülmektedir" denilen açıklamada, "Yapılan bu eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yanı sıra denetleme faaliyetlerine de devam edilmekte olup, 2015 yılı Aralık ayı içerisinde yapılan kontrollerde, 892 araç sürücüsüne "Hız limitlerini İhlalden", 6 araç sürücüsüne "Emniyet Kemeri Takmamaktan" dolayı trafik idari para cezası tatbik edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

RADARLA HIZ KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, radarla hız kontrollerinin de aralıksız devam ettiği belirtilerek, şöyle devam etti:

"2012/16 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ile Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı ile ülkemizde meydana gelen trafik kazaları sonucu ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedeflenmiş, Ülkemizde ve İlimizde meydana gelen kazalar analiz edildiğinde ölümlü ve yaralamalı kazaların birçoğunun hızdan kaynaklandığı tespit edilmiş olup, Başbakanlık Genelgesi kapsamında kazaların azaltılması için verilen hedefler doğrultusunda, ilimiz merkezinde İnönü Caddesi, Kurtuluş Caddesi, Edirne Caddesi, Eriklice Caddesi üzerinde sabit olarak çevirme yapmaksızın, şehir içindeki diğer bütün güzergâhlarda ise seyir halinde radarla hız denetimleri her gün aralıklı olarak ekiplerimizce yapılmaktadır. Yıl içerisinde ilimiz genelinde ağırlıklı olarak eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ile hız ve emniyet kemeri denetimlerini arttırarak trafik kazaları sonucu meydana gelen yaralanma ve ölümlerin azaltılması, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri amaç edinilmiştir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim