• BIST 9524.98
  • Altın 2473.518
  • Dolar 32.472
  • Euro 34.5371
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Kırklareli Üniversitesi’nde Rektörlük Devir Teslim Töreni

Kırklareli Üniversitesi’nde Rektörlük Devir Teslim Töreni
Kırklareli Üniversirtesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Bülent Şengörür, Prof.

Kırklareli Üniversirtesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Bülent Şengörür, Prof. Dr. Mustafa Aykaç'tan görevi devraldı.

Senato salonunda düzenlenen törende ilk sözü alan önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç konuşmasında, kurucu rektör olarak görevde bulunduğu 2008-2017 yılları arasında yaptığı faaliyeti anlattı.

Yeni Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ise, Kırklareli Üniversitesi'nin yeni dönem rektörü olmaktan duyduğu onuru paylaştı. Prof. Dr. Şengörür, bugüne kadar görev yapan ve üniversitenin gelişimine katkı sağlayan tüm akademik ve idari kadroyu kutladığını ifade etti. Prof. Dr. Şengörür, "Son üç buçuk yıldır hocamızla birlikte çalışmaktayım. Bu süre zarfında birlikte çok güzel hizmetler yaptık. Üniversitemizin daha iyi yerlere gelmesi için birlikte çalışarak büyük uğraşlar verdik. Gece gündüz demeden bütün gayretimle hocamın bıraktığı yerden bu bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğim. Ben sadece işimi yapacağım. Burada hepinizin huzurunda söz veriyorum. Kapımız herkese açıktır. Bütün mesai arkadaşlarımın gayretlerini biliyorum. İşini yapan arkadaşlarla birlikte olacağım. Yolumuz onlarla birlikte olacaktır. Bu süreçte beni bu göreve layık görüp bana güvendikleri için Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Buralara devletin sıralarında okuyarak geldiğini aktaran Rektör Prof. Dr. Şengörür, "Benim bu noktaya gelmemde başta ailem olmak üzere son üç buçuk yıldır Rektör Yardımcılığı görevinde birlikte çalıştığım Kırklareli Üniversitesi akademik ve idari personeline, Sakarya Üniversitesi'ndeki mesai arkadaşlarıma, orada yöneticilik yaparken bana katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Devlet bize büyük bir yatırım yaptı. Bizde inşallah bunun karşılığını devletimize ödeyeceğiz. Onun manevi şahsiyetine devlet-i ebed müddete inanmış biri olarak devletimize de çok teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Tören sonunda Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür günün anısına Prof. Dr. Mustafa Aykaç'a bir plaket takdim ederken, Prof. Dr. Aykaç da Rektör Prof. Dr. Şengörür'e çiçek takdim etti.

Kırklareli Üniversitesi’nde Rektörlük Devir Teslim Töreni

Kırklareli Üniversitesi’nde Rektörlük Devir Teslim Töreni

Kırklareli Üniversitesi’nde Rektörlük Devir Teslim Töreni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim