• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kırkıncı Hoca’yı on binler uğurladı

Kırkıncı Hoca’yı on binler uğurladı
Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mehmet Kırkıncı Hocaefendi, Erzurum’da son yolculuğuna uğurlandı.

Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde önceki gün akşam vefat eden Mehmet Kırkıncı Hocaefendi (88) için Narmanlı Camisi’nde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Ağrı Valisi Musa Işın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, Erzurum milletvekilleri ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Mehmet Kırkıncı Hoca’nın cenazesi Asri Mezarlık’taki aile kabristanında toprağa verildi.
Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mehmet Kırkıncı Hocaefendi, bir süredir akciğer ve böbreklerindeki sorunlar nedeniyle Yakutiye Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları servisinde yatarak tedavi görüyordu. Son bir aydır da Hocaefendi, yoğun bakımda tedavi görüyordu. Hocaefendi, zatürreye bağlı solunum yetmezliği sonucu önceki gün akşam saatlerinde vefat etti.

Din adamı, yazar, Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden ve Nur cemaatinin Erzurum kolunun önderi olan Mehmet Kırkıncı, 1928 yılında, Erzurum merkeze bağlı Güllüce köyünde dünyaya geldi. Uzun yıllar ilim tahsilinde bulundu. 1955 yılında Bediüzzaman Said Nursi ile Isparta’da tanıştı. Daha sonra Said Nursi’nin ’evlerinizi medrese yapın’ tavsiyesiyle Karanlık Kümbet’in yanındaki evini medreseye çevirdi. Erzurum’da Risale-i Nur ve Arapça dersleri verdi. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra 4 Nisan 1982’de Kenan Evren’e bir mektup yazdı. İçerik olarak dine ve ahlaka önem verilmesi, okullarda zorunlu din dersi okutulmasını tavsiye etti. Erzurum’da sürdürdüğü Risale-i Nur derslerinin yanında İslami ilimlerle ilgili dersler de vermekteydi. Birçok Nur talebesinin yetişmesine vesile oldu. Ölümüne kadar Erzurum’daki evinde dersler vermeye devam etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim