• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kırım'daki askeri birliklerin işgal edilmesi planlanıyor

Kırım'daki askeri birliklerin işgal edilmesi planlanıyor
Ukrayna Savunma Bakanlığı, Kırım'daki askeri birliklerin işgal edilmesinin planlandığını kaydetti.

Ukrayna Savunma Bakanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, bu gece Kırım'daki askeri birliklerin radikal güçler tarafından işgal edilmesinin planlandığına ilişkin bilgilerin kendilerine ulaştığı kaydedilirken, buna göre, radikal güçlerin Kırım'daki askeri birlikleri işgal ederek, askerleri silahsızlandırmak istediğine ilişkin istihbarat alındığı belirtildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, bu tür suç işleme girişiminde bulunmama konusunda uyarırken, söz konusu girişimlerin gerçekleşmesi halinde, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin ülkedeki yasalar ve silahlı kuvvetler yönetmeliğine göre hareket edeceğini resmen bildirmek istediği vurgulandı.

Rus tankları Akmescit yolunda

Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde Akmescit-Sivastopol yolunun yaklaşık 40. kilometresinde, Akmescit yönünde hareket eden 9 Rus tankı ve Rus askerlerini taşıyan 2 otobüs görüldü.

Bölgede bulunan AA muhabiri, tankların şu anda Akmescit yolu üzerinde beklediğini bildirdi.

Yolun kontrolü ise Rusya yanlısı kamuflajlı, kimliği belirsiz kişiler tarafından sağlanıyor.

Kırım devlet televizyonu silahlı kişilerce işgal edildi

Öte yandan Kırım Merkez Radyo ve Televizyon Kurumu silahlı kişiler tarafından işgal edildi.

Parlamento binası, başbakanlık ve Simferepol Havaalanı'nın ardından akşam saatlerinde bu kez Kırım Merkez Radyo ve Televizyon Kurumu (KMRTK) silahlı ve askeri kamuflajlı kişiler tarafından işgal edildi.

AA muhabirine açıklamada bulunan KMRTK Müdür Yardımcısı İrina Sergeyevna, silahlı kişilerin binanın kontrolünü ele geçirdiğini ancak kendilerine bir zarar vermediğini belirtti.

Simferopol Havaalanı kapatıldı

Söz konusu işgallerin ardından Simferepol Havaalanı 24 saat sivil uçuşlara kapatıldı.

Ukrayna Sivil Havacılığı tarafından Türk Hava Yolları'na gönderilen notada, 18.30 itibarıyla Simferepol Havaalanı'nın sivil uçuşlara kapatıldığı bildirildi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Simferepol Havaalanı THY Müdürü Serkan Fil, "Atatürk Havaalanı'nda yolcular uçağa binmişti ve kapılar kapanmak üzereydi. Tam bu anda bize ulaşan nota yazısında, havaalanının sivil uçuşlara kapatıldığını bildirdiler" dedi.

THY'nin Simferopol seferi iptal

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Simferopol seferi de havaalanının silahlı kişilerce işgal edildiği haberleri üzerine iptal edildi.

Atatürk Havalimanı'ndan saat 19.05'te yapılması gereken TK 461 sefer sayılı uçuş, 125 yolcunun uçağa binmesinin ardından Kırım hava sahasının uçuşlara kapatılması üzerine iptal oldu. Yolcular terminale geri getirildi.

Kırım hava sahasının kapanması nedeniyle THY'nin TK 461/462 ve bugünkü TK 463/464 İstanbul-Simferopol-İstanbul seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim