• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kırılan kolu için hastaneye gitti karnından 3 kilo 165 gram kist çıkarıldı

Kırılan kolu için hastaneye gitti karnından 3 kilo 165 gram kist çıkarıldı
Yozgat'ın Yerköy İlçesinde kolu kırıldığı için hastaneye gelen kadın bir hastanın yapılan tetkiklerinde yumurtalık kisti tespit edildi.

Yozgat'ın Yerköy İlçesinde kolu kırıldığı için hastaneye gelen kadın bir hastanın yapılan tetkiklerinde yumurtalık kisti tespit edildi. Ameliyata alınan kadından 3 kilo 165 gram ağırlığında yumurtalık kisti çıkarıldı.

Yerköy'de kolu kırılan bir kadın İlçe Devlet Hastanesi acil servisine müracaat etti. Başarılı ameliyat sonrası hastada bulantı ve kusma olması sebebiyle ultrasyon ve tomografisi çekildi. Yapılan tetkikler sonrası hastada 3 kilo 165 gram yumurtalık kisti tespit edildi ve kısa sürede başarılı bir ameliyat gerçekleştirilerek hastadan kitle çıkarıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mesut Özdedeoğlu yaptığı açıklamada, kolu kırılan ve ameliyata alınan hastada bulantı ve kusma görülmesi üzerine, ultrasyon ve tomografi sonrası 3 kilogram ağırlığında kitle tespit ettiklerini, kısa sürede ameliyata aldıkları hastadan kitleyi çıkardıklarını belirtti.

Op.Dr. Özdedeoğlu, "Başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olduğumuz operasyon sonucunda hastadan 3 kilo 165 gram ağırlığında bir kitle çıktı. Ortalama bir bebeğin ağırlığına yakın olan kitle alınmamış olsaydı, idrar torbası ve bağırsaklara ilerde baskı yaparak olumsuz sonuçlar çıkabilirdi. Hastamız ameliyat sonrası hastanede bir müddet tedavi gördükten sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edildi." dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kurca, sağlık alanında teknolojinin imkanları kullanarak vatandaşlara daha kaliteli sağlık hizmeti sunduklarını söyledi. Kurca, "2020'li yıllara yaklaşırken teknoloji hızla ilerliyor. Sağlıkta bütün gelişimleri takip etmek, devletin bize ayırmış olduğu bütçeyle hastanelerimize kazandırmak zorundayız. Yozgat ve ilçe hastanelerimiz de dahil ameliyathane kapasitemizi geliştirmeye devam etmekteyiz. Yerköy Devlet Hastanemizde hastalarımızın sevke gerek kalmadan ameliyatlarını yapacak duruma gelmiş bulunmaktayız. Kol kırığı nedeniyle başvuran, sonrasında kitle tespit edilen hastamızın tedavisini yapan Ortopedi Uzmanımız Dr. Murat Ekinci ve Genel Cerrahi Uzmanımız Op.Dr. Mesut Özdedeoğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim