• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Kırılan Kalçasına Takılan Protezle Yürümeye Başladı

Kırılan Kalçasına Takılan Protezle Yürümeye Başladı
Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşayan ve evinin salonunda düşmesi sonucu kalçası kırılan 84 yaşındaki Hasan İşçi, Özel Konya Hospital'de yapılan ameliyatta...

Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşayan ve evinin salonunda düşmesi sonucu kalçası kırılan 84 yaşındaki Hasan İşçi, Özel Konya Hospital'de yapılan ameliyatta takılan protez sayesinde tekrar yürümeye başladı.

Ermenek'te deri sektöründe esnaf olan Hasan İşçi'nin (84), iki gün önce lavaboya giderken evinin salonunda dengesini kaybederek düştü. Sağ kalçası kırılan Hasan İşçi, oğlu Sami İşçi tarafından Ermenek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede bir gün kalan Hasan İşçi, daha sonra ambulansla Özel Konya Hospital'e sevk edildi. Hastaneye getirildiği gün ameliyata alınan Hasan İşçi'nin sağ kalçasına protez takıldı. Başarılı gerçekleşen ameliyatın ardından Hasan İşçi, sağlıklı bir şekilde yürümeye tekrar başladı.

Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Yusuf Ziya Karaca, "İki gün önce evde lavaboya giderken düşme sonucu sağ kalçasında kırığı oluşan 84 yaşındaki erkek hastamız karamanda 112 tarafından hastanemize sevk edildi. Hasta geldiği gün ameliyat için tahlilleri acil bir şekilde yapıldı. Yaklaşık 4 saat sonra ameliyata alındı. Hastamıza tek taraflı kalça protezi bipolar kalça protezi dediğimiz tedavi yapıldı. Hasta ameliyatından yaklaşık 12 saat sonra mobilizasyona başladı, fizyoterapistler eşliğinde kaldırılıp yürütüldü. Hastamız bugün taburcu ediliyor" dedi.

"BU TEDAVİLERDE HASTALARA HAREKET KAZANDIRILMALI"

Bu yaştaki hastalarda kalça kırıkları bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yüksek mortalite ve morbidite riskine sahip olduğu belirten Dr. Karaca, "Bu yaştaki hastaların tedavi noktasında bir an önce ameliyatlarının yapılarak hareket kazandırmaları çok önemlidir. Bizim hastanemizde de bu tür hastalarda anestezi doktorlarımın da bilgi ve tecrübeleri dahilinde ameliyatlarını derhal gerçekleştirip sağlığına kavuşturuyoruz. Tabi ki eşlik eden hastalıklarda önemli. Bu hastamızda da epilepsi kronik kalp hastalığı gibi hastalıklar mevcuttu. Biz hastayı belinden uyuşturarak bu ameliyatı gerçekleştirdik ve hasta ameliyatının ikinci gününde yürüyerek taburcu oldu" ifadelerini kullandı.

İşitme sorunu yüzenden konuşamayan babasının yerine konuşan Sami İşçi ise "Babam akşam lavaboya çıkarken yaşlılık sebebiyle dengesini kaybederek düştü. Babam bana, "oğlum ben düştüm" dedi. Biz de aldık devlet hastanesine götürdük. Ermenek Devlet Hastanesi, 112 sağlık ekipleri bizleri Konya Hospital'e getirdi. Burada babamın ameliyatı yapıldı. Memnun olduk, doktorlarımızdan idarecilerimizden her birinden. Babamın durumu iyi. Bugün taburcu edecekler, Allah izin verirse" şeklinde konuştu.

Kırılan Kalçasına Takılan Protezle Yürümeye Başladı

Kırılan Kalçasına Takılan Protezle Yürümeye Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim