• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Kırıkkale’de okullar tam gün öğretime geçiyor

Kırıkkale’de okullar tam gün öğretime geçiyor
Kırıkkale'de eğitim veren ilk ve orta dereceli okullar yeni dönemde tam gün öğretime başlayacak, bunun yanı sıra kursların işlevi artırılırken çıraklık...

Kırıkkale'de eğitim veren ilk ve orta dereceli okullar yeni dönemde tam gün öğretime başlayacak, bunun yanı sıra kursların işlevi artırılırken çıraklık eğitiminde yeni bir döneme giriliyor.

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin düzenlediği basın toplantısı ile 2017-2018 yılında Türkiye'de ve Kırıkkale'de eğitim sisteminde yapılacak değişiklikler üzerine bilgiler verdi. Kırıkkale Vali Yardımcısı Adnan Kayık'ın da katıldığı toplantıda Çetin, yeni dönemde Kırıkkale'deki okulların tam gün süreli eğitim vereceğini ifade etti. Bu sayede öğrencilerin günün en verimli saatlerinde eğitim alma şansına sahip olacağını belirten Çetin, "İlk öğretim yapmaları nedeniyle bazı velilerimizin özel durumlarından dolayı tercih etmek zorunda kaldıkları merkez okullara yönelik aşırı yüklenme ortadan kaldırılmış olacak ve gerçekten okul bölgesinde bulunan öğrenciler kalabalık sınıflarda öğrenim görmeyeceklerdir." dedi. Çetin, bu sayede teneffüs sürelerinin uzayacağını ve öğrencilerin rahatlıkla dinlenebileceğini ve sınıfların daha temiz bir görünüme kavuşacağını belirtti.

"Özel etüt ve kurs merkezleri artık yok"

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, yeni dönemde özel etüt ve kurs merkezi gibi bir kurumun olmayacağını ifade etti. Bu konuda öğrenci velilerini uyaran Çetin, yasal olmayan ve kaçak iş yapan bazı kişilerin olabileceğini velilerin bu tarz durumlara itibar etmemeleri gerektiğini belirtti. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretimin bittiği saat olan 15.00'ten sonra okullarda kendi ücretsiz kurs ve etütlerinin olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin bu kurslar aracılığıyla eksik kaldıkları yerleri kapatabileceğini sözlerine ekledi.

"Çıraklık Eğitimi yeniden güçleniyor"

Çıraklık eğitiminin önümüzdeki dönemde zorunlu eğitime dahil edildiğini belirten Çetin, "Çıraklıktan mezun olan öğrencilerimiz isterlerse fark derslerini açık lise aracılığı ile verdikleri takdirde meslek lisemizden mezun olan öğrencilerimiz gibi okudukları alanla ilgili lise diplomalarını alabiliyorlar. Bunun yanında kalfalık ve işyeri açma belgesini alarak mezun olacaklar ayrıca üniversite bile okuyabileceklerdir. Çıraklık eğitimine kayıt olabilmek için ortaokul veya imam hatip ortaokulundan mezun olmak yeterlidir artık 18 yaşından büyük vatandaşlarımız da bu okula kayıt yaptırabilmektedirler." şeklinde konuştu.

Kırıkkale’de okullar tam gün öğretime geçiyor

Kırıkkale’de okullar tam gün öğretime geçiyor

Kırıkkale’de okullar tam gün öğretime geçiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim