• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Kırıkkale’de Bitkisel Üretim Yapan Çiftçiler Bilgilendirildi.

Kırıkkale’de Bitkisel Üretim Yapan Çiftçiler Bilgilendirildi.
Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde bitkisel üretim yapan çiftçilere "Bitki Koruma Ürünü Uygulama Yetki Belgesi" verilmesi konusunda...

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde bitkisel üretim yapan çiftçilere "Bitki Koruma Ürünü Uygulama Yetki Belgesi" verilmesi konusunda çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, gıda güvenilirliği konusuna dikkat çekti. Kırbaş, insanların ekip biçtiklerini değil, hastalık ve zararlılardan arta kalanları hasat ettiklerini söyledi.

Bu nedenle zirai mücadelenin önemli olduğunu dile getiren Kırbaş, "Ancak, çiftçilerimiz tarafından kolay olduğu için çok tercih edilen kimyasal mücadeleyi tek çözüm olarak kabul etmek oldukça yanlıştır. Özellikle son yıllarda mücadelelerde kullanılan bu kimyasalların insan sağlığına, çevreye ve doğal dengeye olan yan etkileri anlaşıldıkça bu etkileri azaltıcı yöntemler üzerine çalışmalar başlatılmıştır. Bu konuda bakanlığımızda pek çok düzenlemeler getirmiştir. Bitki koruma ürünlerinin reçete ile satılması, bitkisel üretimde kullanılan kimyasalların önerilmesi, uygulanması ve kayıt işlemleri yönetmeliği ile hasat öncesi pestisit denetimi bunlardan bazılarıdır. İnsan hayatı ve sağlığı için çok büyük önem arz eden güvenilir gıdanın temini doğru ilacın doğru zaman ve dozda kullanıldığı, son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilmesi gerekmektedir" dedi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş ise, 3 Aralık 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Şubat 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe giren "Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkındaki Yönetmeliğin" getirdiği yenilikler kapsamında, bitki koruma ürünleri uygulayıcıları için belge alma zorunluluğunun getirildiğini belirtti.

Toplantıya katılan çiftçilere konu uzmanı Ziraat Müh. Alaaddin Türkoğlu tarafından bir eğitim sunumu yapıldı. Eğitim toplantısının ardından katılımcılara "Bitki Koruma Ürünleri Uygulayıcı Belgesi" verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim