• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Kırıkkale’de akılcı ilaç eğitimi

Kırıkkale’de akılcı ilaç eğitimi
Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, "Akılcı Antibiyotik Kullanımı" eğitimi düzenlendi.

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, "Akılcı Antibiyotik Kullanımı" eğitimi düzenlendi. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Özlük ErolL tarafından "Grup A streptekok hızlı antijen testlerinin kullanımı ve sağladığı yararlar" anlatıldı.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Erol, hekimlere gereksiz antibiyotik yazılmaması, antibiyotik kullanımını azaltmak, antibiyotiklere karşı mikroorganizmaların direnç geliştirmesini önlemek amacıyla virüs ve bakterilerin vücutta yaptığı enfeksiyonları anlattı. Gereksiz antibiyotik kullanımı önlemek için Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinin Yüksek İhtisas Hastanesi iç hastalıkları, kulak burun boğaz hastalıkları, çocuk sağlığı ve hastalıkları poliklinik ve servislerinde, acil servislerde Grup A streptokok hızlı antijen testleri yapılmaya başlandığı da bildirildi.

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliğ Genel Sekreter Op. Dr. Mustafa Boyabatlı'da, bazı hastalıkları başta grip olmak üzere antibiyotikle iyileştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Antibiyotik kullanımı konusunda Türkiye Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada olduğuna belirten Boyabatlı, "Hollanda'nın 4 katı kadar antibiyotik alıyoruz. Kış mevsimi hastalıkları, grip, bronşit, enfeksiyonlar zaten çoğunlukla viral kökenli oluyor, antibiyotik almasa da hasta iyileşiyor ama halkta hemen antibiyotiğe başlama eğilimi var. Antibiyotiği her hastalığa iyi gelen mucizevi bir silah şeklinde görmememiz gerekiyor." dedi.

Genel Sekreter Boyabatlı, "Sağlık Bakanlığı olarak başlatılan proje ile birlikte, aile hekimleri, çocuk hekimleri, kulak, burun, boğaz hekimleri ve acil hekimleri beta mikrobunu hastalarını muayene ettikleri sırada 5 dakika içerisinde tespit edebilecekleri bir hızlı beta testi temin edildi. Hekimler ihtiyaç duyduklarında bu hızlı beta testini hemen hastanın yanında gerçekleştirebilecekler ve 5 dakika içerisinde sonuç alınabilinecek. Test sonucunda beta çıkması halinde doktor antibiyotik reçete edecek, aksi durumlarda ise tedavi için antibiyotik kullanılmayacak."şeklinde konuştu.

Kırıkkale’de akılcı ilaç eğitimi

Kırıkkale’de akılcı ilaç eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim