• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Kırıkkale Valiliği Artık Yeni Hizmet Binasına Taşındı

Kırıkkale Valiliği Artık Yeni Hizmet Binasına Taşındı
Yapımına yaklaşık 5 yıl önce başlanan Kırıkkale Valiliği yeni hizmet binası törenle açıldı.

Yapımına yaklaşık 5 yıl önce başlanan Kırıkkale Valiliği yeni hizmet binası törenle açıldı. Resmi olarak faaliyetlerine başlayan valilik binası için ilk dua Vali Ali Kolat, vali yardımcıları ve birim müdürlerince okundu.

Geçmiş yıllarda temelleri atılan ve yapımı kamuoyunda çeşitli söylentilere neden olan Hükümet Konağı, eski binasından taşınarak Atatepe Mevkii'nde bulunan yeni yerinde hizmet vermeye başladı. 36 dönüm alan üzerinde oluşturulan yeni Hükümet Konağı, 30 bin metrekare kapalı alanıyla vatandaşlara hizmet sunacak. Bu kapsamda yeni yerinde hizmet vermeye başlayan Kırıkkale Valiliği, düzenlenen törenle dualar eşliğinde göndere bayrağı çekti. Duaların edilmesiyle birlikte basın mensupları ve daire müdürleriyle yeni binayı gezen Vali Kolat, Selçuklu Mimarisinin özelliklerinin burada kullanıldığını söyledi.

Yeni Hükümet Konağı hakkında bilgi veren Vali Kolat, "Bugün 2010 yılından temeli atılan ve çeşitli sorunların yaşandığı ve son yapılan düzenlemelerle bu noktaya gelen yeni binamızın açılışını yaptık. Kamu kurumlarımızın büyük bölümü taşındı, geriye kalan kurumlarımızda taşınma aşamasında" dedi.

Kırıkkale halkına yakışır bir hükümet konağının olduğu ifade eden Kolat, "Bu yerimiz Atatepe Mevkii dediğimiz bir bölgede bulunuyor. 26 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan bu binamıza sonradan 10 dönüm daha ilave ettik. Eski Doğum Evi Hastanesi'ne buraya katarak toplam mevcut alanımız 36 dönüm üzerinde oluşturduk. Mevcut hükümet konağımız ve müştemilatı 30 bin metrekarelik kapalı alana sahip. Burada Valilik bloğu, Defterdarlık, Milli Eğitim, Çevre ve Şehircilik, Tapu Kadastro, Nüfus ve Ticaret Müdürlüğümüz var" şeklinde konuştu.

Valilik binasına bazı kamu kurumlarında taşındığını söyleyen Kolat, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de kısa süre içerisinde taşınmasının planlandığını ifade etti.

Kendisinin fazla bir zamanı kalmadığını ve valilik görevinden emekli olacağını vurgulayan Kolat, "İnşallah bizden sonra gelecek Valimiz, sizlerle birlikte bu şehre en iyi hizmetin sunulması için çalışma sergiler. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel hizmetlerin oluşması adına çalışacağız. Belki Kırıkkale halkı merkezi yerde hizmet almaya alışmıştır. Zaman geçtikçe de, vatandaşlarımız buraya da alışacaklardır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim