• BIST 9710.44
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Kırıkkale Üniversitesi’nden Deney Hayvanları Kullanım Kursu

Kırıkkale Üniversitesi’nden Deney Hayvanları Kullanım Kursu
Kırıkkale Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından "Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası" kursu düzenlendi.

Kırıkkale Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından "Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası" kursu düzenlendi. Kurs sonrası yapılan sınavdan başarılı olan kursiyerler "Deney Hayvanı Kullanım Sertifikası" almaya hak kazanacak.

Kırıkkale'de Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 15.02.2014 tarih ve 28914 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Hayvan Deneyleri Etik Kurullarının Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik" ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün "Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelgesi'ne (2007/11) uygun olarak kurs düzenlendi.

Hayvan deneyi yapacak olan tüm araştırmacıların bu sertifikaya sahip olmasının yasal bir zorunluluk olduğunu belirten Kırıkkale Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurul Başkanı Prof. Dr. Siyami Karahan, "Hayvan deneyi hala tıbbi ve beşeri bilimlerin bir parçasıdır. Ancak hayvan deneyi yapacak araştırmacıların bu deneyleri büyük bir sorumluluk ve etik kurullar çerçevesinde yapmaları oldukça önemlidir. Bu bilinci oluşturmayı hedefleyen kursta katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitim olmak üzere toplam 80 saat eğitim veriyoruz. Kurs programı sonunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin hayvanlar üzerinde yapılacak bilimsel amaçlı deneyleri yapmaya hak kazanacaklar. Aynı zamanda araştırmacıların uluslararası dolaşımına yardımcı olmak amacıyla sertifika hem Türkçe hem de İngilizce olarak verilecek" dedi.

Prof. Dr. Karahan, sertifika programı ile bilimsel araştırmalarda hayvanların mümkün olduğu kadar az sayıda kullanılması, hayvanların özenle muamele edilmesi, hayvanlara en az acı çektirilmesi ve hayvanların doğal koşullara en yakın şekilde bakım, beslenme ve yetiştirilmesi gibi konularda eğitim verildiği için, kursun oldukça önemli olduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim