• BIST 9524.59
  • Altın 2491.05
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.7226
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Kırıkkale Üniversitesi’nde Öğretmen Adaylarına Seminer

Kırıkkale Üniversitesi’nde Öğretmen Adaylarına Seminer
Kırıkkale Üniversitesi'nde öğretmen adaylarına yönelik "Web 2.0 Araçlarının İncelenmesi ve Öğrenme Ortamlarında Kullanımı" konulu seminer verildi.

Kırıkkale Üniversitesi'nde öğretmen adaylarına yönelik "Web 2.0 Araçlarının İncelenmesi ve Öğrenme Ortamlarında Kullanımı" konulu seminer verildi.

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erman Yükseltürk'ün yürütücülüğünü yaptığı, TÜBİTAK tarafından desteklenen "Öğretmen Adaylarına Yönelik Web 2.0 Araçlarının İncelenmesi ve Öğrenme Ortamlarında Kullanımı" konulu seminerin ikincisi üniversite kampüsünde yapıldı.

Yürütülen projeler hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Erman Yükseltürk, "Projemize 10 gün gibi kısa bir sürede Türkiye genelinden 40 ayrı üniversite 18 ayrı bölümden toplam 217 öğretmen adayı başvuru yaptı. 171'i kadın, 46'sı erkek olan katılımcı adayları arasından başarı ve anket değerlendirmeleri kriterlerinin yanı sıra başvuru oranlarına göre bölüm ve cinsiyet dağılımı da dikkate alınarak 17 farklı üniversite, 12 farklı bölümden toplam 40 katılımcı belirlenmiştir. Seminerimizde 4 ayrı üniversitenin (Kırıkkale, Amasya, Abant İzzet Baysal ve Başkent Üniversiteleri) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü'nden 7 akademisyenimiz katkı sağlamaktadır" dedi.

Etkinlik kapsamında, öğretmen adaylarına web 2.0 ortamlarının sağladığı sosyal, işbirlikli, paylaşımlı, etkileşimli, sanal ortamlarda öğrencilere rehberlik edebilmeleri için gerekli pedagojik bilgi ve beceriler aktarıldığını belirten Doç. Dr. Yükseltürk, "Sosyal Ağlar (Facebook, Twitter, Youtube)', "İnteraktif Sunum Araçları (Prezi, SlideShare, PowToon)', "Çevrimiçi Depolama ve Dosya Paylaşım Araçları (Dropbox, Google Drive, Yandex Disk)', "Web Günceleri ve İşbirlikli Yazarlık Araçları (Blog, Wikipedia, Wikispaces)', "Çevrimiçi Anket ve Sınav Araçları (Google Doc, Survey Monkey, Poll Everywhere)', "Animasyon ve Video Araçları (GoAnimate, Creaza, Animoto)', "Kavram Haritası ve Çizim Araçları(Bubbl.us, Cacoo, Scribblar)', "İçerik Yönetim Sistemleri (Moodle, Edmodo, Wordpress)" gibi web 2.0 araçlarının eğitim ortamında nasıl kullanıldığının uygulamalı olarak aktarıldığını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim