• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kırıkkale Üniversitesinde “Kalite Ve Akreditasyon” Konulu Konferans

Kırıkkale Üniversitesinde “Kalite Ve Akreditasyon” Konulu Konferans
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, artık öğrencilerin mezun olduğu bölümden memnun kalmayınca başka meslekleri yapmak istediğini,...

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, artık öğrencilerin mezun olduğu bölümden memnun kalmayınca başka meslekleri yapmak istediğini, bu yüzden bir meslek alanına öğrenci yetiştirmek yerine her alanda yetkin olabilecek öğrenciler yetiştirmek gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Elmas, Kırıkkale Üniversitesi'nde "Üniversitelerde Kalite ve Akreditasyon" konulu bir konferans verdi.

Kırıkkale Üniversitesi Kalite Geliştirme ve Yönetim Birimi'nin organize ettiği konferansa, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Çağlayan ve Prof. Dr. Hakan Kocamış, Dekanlar, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri başta olmak üzere akademik ve idari personel ikatıldı.

Konferans öncesinde bir açılış yapan Kırıkkale Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, kalitenin son yıllarda üniversitelerde en fazla telaffuz edilen ve önem verilen konu olduğunu belirterek, üniversite öğrenci sayıları, programları, fakülteler ve bölümler bazında niceliksel anlamda bir doyum noktasında olunduğunu, farklılaşmanın ise eğitim-öğretimde ve idari hizmetlerdeki kalite ile olacağının görüldüğünü söyledi.

Her düzeydeki kurumun kalitesini daha da artırmaya çalıştığını belirten Prof. Dr. Ekrem Yıldız, "Kalite derken hem ulusal hem de uluslararası alanlarda rekabet edebilecek insan gücünü yetiştirmek akla geliyor. Biz Kırıkkale Üniversitesi olarak bu alanda önemli çalışmalar yaptık. Gerek teşvik gerekse kalite yönetimi alanında çalışmalarımız var ve bu çalışmalar devam edecek. Bugün sizleri iyi bir örnekle buluşturmak için bu etkinliği düzenledik. Çünkü misafirimiz olan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın liderliğindeki Sakarya Üniversitesi önemli atılımlar yaptı. Kendisine bizi kırmayıp, tecrübelerini bizimle paylaşmak üzere geldiği için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kalite süreçlerinin, dünyadaki değişimi yönetme sistemi olduğunu söyleyen Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, insanları en fazla yoran şeyin bir yerlerden sürekli bilgi, belge toplamak olduğunu ve bir süre sonra insanların bu işten sıkılmaya başladığının altını çizdi.

Rektör Elmas, "İnsanlarımız aynı şeyi üç, dört kez yapmaya meyilli değil. Bugün yükseköğretimde en çok konuşulan şey yükseköğretimin mevcut revizyonlarla düzelecek halde olmadığı. Artık öğrenciler mezun olduktan sonra tek bir iş yapmak istemiyor, mezun olduğu bölümden memnun kalmayınca başka meslekleri yapmak istiyor. Bizim de tek bir meslek alanına öğrenci yetiştirmek yerine her alanda yetkin olabilecek öğrenciler yetiştirmemiz lazım. Günümüzde eğitimdeki temel felsefe, sanayi öncesi döneme gidiyor ama teknoloji de günümüzden öteye gidiyor. Mantalite eskiye doğru gidiyor ama bilgi ve teknoloji çağı tam tersi yönde gidiyor. Dolayısıyla biz bilgi ve teknoloji alanında yetkin öğrenciler yetiştirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Sakarya Üniversitesi'nde geliştirmiş oldukları Kalite Yönetim Sistemleri'ni ve bu sistemin işleyişini anlatan Prof. Dr. Elmas'a Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız katılımından dolayı teşekkür ederek hediye takdim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim