• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Kırıkkale Ketem Türkiye Birincisiyiz

Kırıkkale Ketem Türkiye Birincisiyiz
Kırıkkale'de Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Dünya Sağlık Haftası...

Kırıkkale'de Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Dünya Sağlık Haftası nedeniyle vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla stand açıldı.

Cumhuriyet Meydanında açılan standlarda sağlıkla ilgili kanser taraması, şeker ve tansiyon ölçümü, ağız ve diş sağlığı taraması, kan ve organ bağışı, ilk yardım, akılcı ilaç kullanımı, obezite, sigarayı bırakma gibi konularda bilgilendirme, ücretsiz ölçüm ve taramalar yapıldı.

Açılan standları Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Jandarma Komutanı J. Alb. İsa Çakmak, Kamu Hastaneler Genel Sek. Mustafa Boyabatlı, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Balışeyh kaymakamı Yusuf Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun,Sağlık Müdürü Murat Altıntaş, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticisi Dr. Tekin Akça, İl Müdürleri ve vatandaşlar ziyaret ettiler.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, "Sağlık standlarındaki arkadaşlarımız büyük ilgi gösterdiler. Burada tüm hastalıklarla ilgili ciddi bilgiler verildi. Biz şanslı bir kentiz. Birçok çalışmalarda ön sıralarda yer aldık. KETEM taramasında Türkiye birincisi olduk. Yüksek İhtisas Hastanesi ve Tıp Fakültesi hastanesinin devreye girmesi ile birlikte sağlıkta artık hastanın Ankara'ya sevk edilmesine kalmıyor. Çevre illerimizden hatta Ankara'dan bile hastalar ilimize geliyor." diye konuştu.

Günümüzde en önemli sağlık problemlerinden birinin obezite olduğuna dikkat eçek Vali Ali Kolat, "Her yere araçla gidildiği için neredeyse yürümeyi unututuk. Her geçen gün hareketsiz bir toplum oluyoruz. Buda birçok hastalıkları beraberinde getiriyor." şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Kolat, beraberindeki davetlilerle birlikte standları tek tek gezerek doktor ve görevlilerden bilgi aldı, gezici kan merkezinde kan bağışı yaptı. 112 Acil yardım servisinde hizmete giren motosiklete binen Vali Kolat, sürücüsü ile birlikte tur attı.

Kırıkkale Ketem Türkiye Birincisiyiz

Kırıkkale Ketem Türkiye Birincisiyiz

Kırıkkale Ketem Türkiye Birincisiyiz

Kırıkkale Ketem Türkiye Birincisiyiz

Kırıkkale Ketem Türkiye Birincisiyiz

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim