• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Kırıkkale Barosu avukatlarından Abdullah Pekgöz:

Kırıkkale Barosu avukatlarından Abdullah Pekgöz:
Kırıkkale Barosu avukatlarından Abdullah Pekgöz, son günlerde gündemde olan çocuk istismarı ve tecavüzcülere yönelik açıklamalarda bulundu.

Kırıkkale Barosu avukatlarından Abdullah Pekgöz, son günlerde gündemde olan çocuk istismarı ve tecavüzcülere yönelik açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin gündemine zaman zaman bomba gibi düşen bu tür konularla ilgili bir hukukçu olarak alınması gereken önlemleri açıklayan Av. Pekgöz, "En son söylemem gereken şeyi en başta söylemek istiyorum. Bunları hadım edeceksin. Çok açık söylüyorum. Bunun bazı yöntemleri vardır. Kimyasallarla hadım edilebilir. Avrupa'da bazı ülkelerde bunun uygulaması da vardır. Başka türlü caydırıcı ceza olmaz" diye konuştu.

Hukuki olarak yasalarda bu konuyla ilgili bazı sıkıntılar bulunduğunu ve bunun düzeltilmesi gerektiğini belirten Av. Abdullah Pekgöz, "Bizim yasamızda bu konuda sıkıntılı bir durum var. Bizde reşit olma yaşı 18'dir. İstismara uğrayan çocuk 18 yaşından küçükse suç şikayete bağlı olarak teşkil eder. Yani şikayet olmazsa ceza uygulanamaz. Bunu ortadan kaldırmak gerekiyor. 18 yaş şartını en az 15'e çekmek gerekiyor. Bu anlamda hukuki olarak bir caydırıcılığı olsun" dedi.

Sapık olarak adlandırılan kişilerin cezalardaki eksiklik veya yoksunluktan kaynaklanan sebeplerden dolayı bu korkunç suçları rahatlıkla işleyebildiklerine dikkat çeken Pekgöz, "Mesela reşit olma yaşı bazı şartlara, yani suç teşkil edecek unsurlara bağlı olarak 15'e çekilirse, suç da azalabilir. Durum bu hale getirilirse suça meyilli olan sapıklar da o suç için durup bir kere daha düşünmek zorunda kalacaklardır" diye konuştu.

Hukukçu olarak bu tür konuları ve davaları yakından takip eden, özellikle televizyonlarda çocukların kullanılarak yarışma adı altında gerçekleştirilen eğlencelere yönelik müdahaleleri ile dikkat çeken Pekgöz, çocukların TV'de eğlence unsuru olarak kullanılmasının da sakıncalarına dikkat çekti.

Son günlerde barlar ve gazinolarda çocuk yaştaki kızların şarkıcılık adı altında sahneye çıkarılmasının da eğlence kültürünün dozunun kaçırılmasından kaynaklandığını söyleyen Av. Pekgöz, "Çocuklar burada da istismar ediliyor. Ekranlara ya da sahnelere çıkarılan çocuklar rol model olarak gösteriliyor. Onlara bakıp alttan gelen daha bir sürü çocuk var. Bu tehlikeli bir durum. Ahlaki bir yozlaşma. Yaş sınırı gibi hukuki değişiklikler bunları önleyebilir. Suç konusu 18'den 15'e çekilirse sorunda da azalma görülecektir" şeklinde konuştu.

Yasalarda bu konuda yeni hukuki düzenlemelere ihtiyaç olduğunun altını çizen Pekgöz, hadım konusuna da değinerek, "Ben bir hukukçu olarak hadım uygulamasından yanayım. Hadım edeceksin bu sapıkları ki bir daha yapmasınlar. Yapmaya korksunlar, cesaret edemesinler. Hadım etmenin bir takım yolları var. Avrupa'da bazı ülkeler uyguluyor. Kimyasal yollarda hadım etme yöntemlerinden biri Türkiye'de de uygulanabilir" ifadelerini kullandı.

Kırıkkale Barosu avukatlarından Abdullah Pekgöz:

Kırıkkale Barosu avukatlarından Abdullah Pekgöz:

Kırıkkale Barosu avukatlarından Abdullah Pekgöz:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim