• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Kırık Barajı, 29 Nisan’da İhale Edilecek

Kırık Barajı, 29 Nisan’da İhale Edilecek
Kastamonu'da son yılların en büyük projesi olarak kabul edilen Kırık Barajı, Nisan ayında ihale edilecek.

Kastamonu'da son yılların en büyük projesi olarak kabul edilen Kırık Barajı, Nisan ayında ihale edilecek. Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, ihalenin 29 Nisan'da gerçekleşeceğini açıkladı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, geçtiğimiz aylarda Kastamonu ziyaretinde Kırık Barajı'nın hızla ihaleye çıkarılacağının sözünü vermişti.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve milletvekillerinin büyük uğraşları sonucunda Kalkınma Bakanlığı 2015 yılı Revize Yatırım Programına aldırılan Kastamonu'nun 20 yıllık sorunu haline gelen Kırık Barajı'yla ilgili müjdeli haber geldi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun, geçtiğimiz aylarda düzenlenen Kastamonu ziyaretinde, Belediye Başkanı Tahsin Babaş'a verdiği "Kırık Barajı hızla ihaleye çıkacak" sözü yerine getirildi.

Kırık Barajı'nın yapımıyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kırık Barajı yapım ihalesinin 29 Nisan 2016 tarihinde yapılacağını öğrendiğini söyledi.

Kırık Barajı'nın 11 bin 553 hektar tarım arazisini sulayacağını ve şehre 9 bin 800 metreküp de içme suyu sağlayacağını ileten Başkan Babaş, şöyle konuştu:

"Kastamonu gerçekten gelişen Türkiye'nin gelişen ili olma yolunda hızlı adımlar atmaktadır. Bu adıma hem yerel yönetimler hem de genel hizmetlerle hızla ulaşmaktayız. Büyük uğraşlar sonunda Kalkınma Bakanlığı 2015 yılı Revize Yatırım Programına aldırmayı başardığımız Kırık Barajımızın ihalesi son dakika bir değişiklik yaşanmaz ise 29 Nisan 2016'da yapılacak. Biz bu baraj için çok uğraştık. Çok maliyetli bir işti. Büyük mücadeleler sonucu programa alındı. Bölge ve ilimiz açısından çok önemli olan bu projenin hızla yapılması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Hükümetimizde bunu gördü ve hızla faaliyetler başlandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

"EN İYİ HİZMETİ GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Kırık Barajı ile birlikte Kastamonu-Ankara karayolunun yapımıyla ilgili gelişmeleri de milletvekilleriyle birlikte yakından takip ettiklerini söyleyen Başkan Babaş, "Yeni yol yapımına da ciddi bir ödenek ayrılacak ve barajla birlikte yol yapımına başlanacak. Kastamonu'ya en iyi hizmeti getirmek için temaslarımız bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hızla devam edecektir. Tüm isteklerimizi tek tek alacağımızdan şüphem yoktur" diye konuştu.

"BELEDİYEYE DÜŞEN HİSSEYİ 30 YILDA ÖDEYECEĞİZ"

Kırık Barajıyla ilgili geçtiğimiz ay içerisinde kamuoyuna yanlış bilgilendirmeler yapıldığına dikkat çeken Başkan Babaş, "Bizler Ekim ayı Belediye Meclis toplantımızda Kırık Barajımızın yapımıyla alakalı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığı Kırık Barajı protokolünün imzalanmasını kararlaştırmıştık. Konu tüm yerel gazetelerimizde yer almıştı. Gerçekleştirdiğimiz toplantıda Baraj yapıldıktan sonra Kastamonu Belediyesi'ne düşen hisseyi 30 yıla yayarak belediye olarak geri ödeyeceğimizi ve tüm Türkiye'de barajların bu sistem ile yapıldığını hatta Karaçomak Barajı'nda da böyle bir protokol sonrası yapıldığını açıklamıştık. Araştırmadan yapılan açıklamalar veya yazılar sanki biz bunları dememişiz gibi lanse edilmek istendi. Kastamonu'nun projeleriyle ilgili herkes bana ulaşıp konuyu sorabilir. Biz yapacağımız projeleri anlatmaktan mutluluk duyarız. Yapılacak barajımızın yüzde 40'ı ilimizin içme ve kullanma suyuna ait olacak" ifadelerini kullandı.

"MEMBA KALİTESİNDE SU İÇECEĞİZ"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun Kastamonu'da gerçekleştirdiği ziyarette büyük müjdeler verdiğine işaret eden Başkan Babaş, şunları kaydetti:

"Kendisine Kırık Barajı ve Kastamonu'nun istekleri doğrultusunda bizlere verdiği desteklerden ötürü çok teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız şehir içi isale hattının son teknolojiyle yapılması için de gerekli talimatları verdi. Zaten projemizle de bizzat kendisi ilgileniyor. Kırık Barajı tamamlandığında vatandaşlarımız memba kalitesinde su içecekler. Kırık Barajı'nın ilimize kazandırılmasıyla ilgili bu güne kadar bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim