• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Kırgızistanlı belediye başkanları Vali Şahin'i ziyaret etti

Kırgızistanlı belediye başkanları Vali Şahin'i ziyaret etti
"Temizlik İşleri" konulu uygulamalı eğitim programı için Samsun'a gelen Kırgızistan il belediye başkan yardımcıları ve üst düzey belediye yöneticileri...

"Temizlik İşleri" konulu uygulamalı eğitim programı için Samsun'a gelen Kırgızistan il belediye başkan yardımcıları ve üst düzey belediye yöneticileri Samsun Valisi İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, konuk heyetin ziyareti hakkında bilgi verdi. Kırgızistan Yerel Yönetimler Devlet Ajansı Birim Yöneticisi Ahmedova Aygül Mamedovna, yaptığı konuşmada, yoğun programına rağmen Vali Şahin tarafından ağırlanmaktan dolayı teşekkür etti. Türkiye ve Samsun'da bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Mamedovna, şunları kaydetti: "Türkiye Cumhuriyeti ile Kırgızistan Cumhuriyeti arasında çok pozitif işler olacak. Bizler aynı din ve aynı milletten olan iki halkız. Türkiye'nin son dönemdeki, gelişmesini, kalkınmasını ve ilerlemesini son derece büyük mutluluk içerisinde izliyoruz. İki ülke arasındaki gelişmeler ve projelerde çok olumlu sonuçlar olacak. En önemli projemiz "Sebat Projesi" eğitim projesidir. Bu proje sayesinde gençlerimiz büyükşehirlere ayak atmaktadır. Bizlere zaman ayırıp kabul ettiğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum."

Vali İbrahim Şahin'de misafirlerini Samsun'da görmekten memnuniyet duyduğumu ifade etti. Şahin, "Belediyecilik anlamında son derce çok iyi bir il ve belediye seçmişsiniz. Samsun belediyecilik anlamında son derece iyi bir noktada. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanını ve ekibini tebrik etmek istiyorum. Büyükşehir olmasından dolayı Samsun'daki belediyecilik hizmetleri ili Amasya Belediyesi arasındaki belediyecilik hizmetleri arasında farklılıklar vardır. Samsun Türkiye'nin 16. Büyük şehridir. Toplam nüfusumuz bir milyon 271 bindir. Samsun Karadeniz Bölgesi'nin en büyük şehridir. Samsun aynı zamanda ulaşım itibariyle Karadeniz Bölgesi'nin en rahat şehridir." dedi.

"Samsun dört ulaşım aksını karayolu, havayolu, denizyolu ve demiryolunu aynı anda içinde barındıran Karadeniz Bölgesi'nin tek şehridir." diyen Vali Şahin, şöyle konuştu: "Sizlerin Samsun'da görmenizi istediğim birkaç konu var. Bunlardan bir tanesi kanalizasyon sistemidir. Samsun'da hiçbir kanalizasyon atığı kanalizasyon sayesinde denize akıtılmamaktadır. İkincisi raylı sistemdir. Raylı sistem çok modern ve son derece rahat bir toplu taşıma aracıdır. Üçüncüsü de ilimiz sahilinde yapılan çalışmalardır. Atakum ilçemizden başlayıp 15 km'lik sahilde her yerde denize girilebilir bir plaj ortamı bulunmaktadır."

Şahin bunun yanında gerek Türk halkı, gerekse Kırgız halkının kardeş olduğunu, devletlerarasında zaman zaman olumsuzluklar olduğunda bunların halkların moralimizi bozmayacağına dikkat çekerek, "Çünkü biz Türk halkı ve Kırgız halkı olarak iki kardeşiz ülkeyiz. Tekrar hoş geldiniz diyor, ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmalarının ardından Kırgızistan Yerel Yönetimler Devlet Ajansı Birim Yöneticisi Ahmedova Aygül Mamedovna ziyaretin anısına vali Şahin'e duvar saati takdim etti. Vali Şahin de Mamedovn'ya üzerinde Türk motiflerinin olduğu çini tabak hediye etti.

Kırgızistanlı belediye başkanları Vali Şahin'i ziyaret etti

Kırgızistanlı belediye başkanları Vali Şahin'i ziyaret etti

Kırgızistanlı belediye başkanları Vali Şahin'i ziyaret etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim