• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Kırçuval, Şavata Ve Narin İle Birlikte Hizmetleri Gezdi

Kırçuval, Şavata Ve Narin İle Birlikte Hizmetleri Gezdi
Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, beraberinde Malatya İl Genel Meclisi eski Başkanı Naci Şavata ve Malatya Eğitim Vakfı Malatya Şube Başkanı...

Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, beraberinde Malatya İl Genel Meclisi eski Başkanı Naci Şavata ve Malatya Eğitim Vakfı Malatya Şube Başkanı Necdet Narin ile birlikte Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan bazı hizmetleri yerinde inceledi. Şavata ve Narin, önemli hizmetlerin Battalgazi ilçesine kazandırıldığını ifade etti.

Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, beraberinde Malatya İl Genel Meclisi Eski Başkanı Naci Şavata ve Malatya Eğitim Vakfı Malatya Şube Başkanı Necdet Narin ile birlikte Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan Orduzu Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi, Asfalt Plent Tesisi ve Malatya-Sivas Karayolu Topsöğüt Mahallesinde yapımı devam eden DSİ 92. Şube Müdürlüğü hizmet binası inşaat alanında incelemelerde bulundu. Geziye, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Karakuş, Yaşar Karataş ve Battalgazi Belediye Meclisi Üyesi Abuzer Altun da eşlik etti. Kırçuval ve beraberinde hizmetleri yerinde inceleyen Şavata ve Narin, ilk olarak, Orduzu Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesinin uygulandığı alanı gezdi. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, Battalgazi Belediyesinin ilçenin gelişimine katkı saylayacak projeleri hayata geçirmeye devam ettiğini belirterek, Malatya İl Genel Meclisi Eski Başkanı Naci Şavata ve Malatya Eğitim Vakfı Malatya Şube Başkanı Necdet Narin'in yapılan hizmetleri bizzat gelerek yerinde görmelerinin kendilerini memnun ettiğini söyledi. Kırçuval, "Ben özellikle İl Genel Meclis Başkanımıza bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Necdet Narin beye de teşekkür ediyorum. Kendilerinin bu ziyaretleri bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Belediyemizin çalışmalarını yerinde görmek amacıyla ve kendilerinin tecrübelerinin de faydalanma adına bu ziyaretler oldukça faydalı olmuştur" diye konuştu.

Malatya Eğitim Vakfı Malatya Şube Başkanı Necdet Narin'de, Battalgazi Belediyesinin güzel çalışmalara imza attığını belirtti. Narin, "Tüm aile olarak buraya pikniğe gelirdik. Ama şimdi görüyorum ki çok büyük değişiklikle Battalgazi Belediye Başkanımız ve yardımcıları güzel bir tesis yapıyorlar. Çok güzel bir kanal görüyoruz. Buraya güzel bir sosyal tesisle galiba burayı taçlandıracak. Yapılan çalışmalar çok güzel oldukça hoşumuza gitti. Çok büyük bir sahada kazandırılmış buraya. Orduzu'nun marka değeri daha fazla artacaktır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Malatya İl Genel Meclisi Eski Başkanı Naci Şavata ise Orduzu Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesinin önemli bir proje olduğuna dikkat çekti. Şavata, "Selahattin başkanla bu hususları geçenlerde istişare etmiştik. Kendisiyle bilgi alışverişinde bulunduğumuzda Battalgazi Belediyesi'nin özellikle Orduzu'da yaptığı bu tesisten bahsetmişti. Şimdi bugün yerinde görüyoruz. Orduzu hakikaten bugüne kadar istenilen değeri alamadı. Özellikle toprak yapısı ve kültür yapısı itibariyle dikkati çekebilecek bir yerleşim alanı. Bu rekreasyon alanının yapılması dikkatleri çekecektir, ama yeterli midir diye düşündüğünüzde bununla kifayet edilemeyeceğini ben biliyorum. Çünkü istişareler yapmıştık. Mutlaka imara açılmalı. Bugün imarcılar diyor ki nüfusa göre yerleşime göre imar yeterli. Aslında yeterli görmek yanlış. Yani çoğaltmak lazım. Rekabeti sağlamanız lazım. Orduzu bunu hak ediyor. Battalgazi hak ediyor. Taştepe hak ediyor. Mutlaka el atılması lazım. Bu tabi ki sadece Battalgazi Belediyesinin yapabileceği bir hadise değil. Yaptığı hizmetleri görüyoruz" diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş'ta, Tarihi Çınar Projesinin bölgeye canlılık katacağını ifade ederek, "Selahattin Gürkan Başkanımızın önderliğinde Orduzu'nun hayali olan Çınar Rekreasyon çalışmasını hayata geçirdi. Bizlerde onun verdiği talimatlar doğrultusunda görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bugünde Malatya Eğitim Vakfı Şube Başkanı Necdet Narin beyefendi, İl Genel Meclisi Eski Başkanı Naci Şavata beyefendi başkan vekilimiz Zafer Kırçuval ile birlikte yapmış olduğumuz çalışmaları yerinde göstermek ve değerlendirmek için burada bulunuyoruz. Çalışmalarla ilgili sahada bilgiler verdik. Bu proje Orduzu'nun yıllardır özlem duyduğu bir şeydi. Bundan 30 yıl önce hafta sonları mesire alanı olarak kullanılan yer son dönemlerde Selahattin Başkanımızla birlikte Rekreasyon projesi olarak hayata geçirildi. Sosyal tesisinde yapılacak olması vatandaşın ailesiyle birlikte gelip istirahat edeceği bir mekan haline dönüştürüldü. Burasıyla birlikte müteahhitlerin konut alanı olarak arayışları hızlandı. Gayri menkullerin değer kazanması buraya katma değer sağladı" şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, beraberinde Malatya İl Genel Meclisi Eski Başkanı Naci Şavata ve Malatya Eğitim Vakfı Malatya Şube Başkanı Necdet Narin, daha sonra Asfalt Plenti Tesisi'ni ve ardından da DSİ 92. Şube Müdürlüğü yeni hizmet binası inşaat alanında incelemelerde bulunarak, bilgi aldı. Burada konuşan Şavata, Battalgazi Belediyesinin yaptığı hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Aslında asfalt şantiyesinde harika bir görüntü ile karşılaştık. Saatte 160 tonluk bir asfalt üretecek. Konkasörde ufaltılan taşları karıştırarak asfalt elde edilecek. İyi düşünülmüş bir proje. Tebrik ediyorum. DSİ yerine hizmet binası yapılacakken DSİ'de kendilerine bu binaların yapılması şartını koymuş. Bir ilçe belediyesinin hem kendi hizmet binasını yapması, DSİ'ye 6 bina yapması, lojman, misafirhane, ısıtma merkezi ve idari bina olarak projelendirilmiştir. 30 küsur dönüm alan üzerinde yapılan bu binaların yapılmasını da Battalgazi Belediyesi kendi öz kaynaklarıyla üstlenmiş. Özellikle DSİ'nin bu güzergaha çekilmesi oldukça mantıklı. Karşıda eski Şoför Okulunun yeri var. Kurumların şehrin dışına çekilmesinde fayda var. Önümüzdeki yıllarda buralarda şehir içinde kalacak bir bölge. İnşallah bu tür gezilere devam edeceğiz. Yapılan ve yapılacak olan hizmetleri istişare edeceğiz. Ben özellikle bize değer veren Selahattin Gürkan Başkanıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kırçuval, Şavata Ve Narin İle Birlikte Hizmetleri Gezdi

Kırçuval, Şavata Ve Narin İle Birlikte Hizmetleri Gezdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim