• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 17 °C

“Kırcami’de yine haklı çıkan benim”

Akşam Akdeniz Gazetesi’ni ziyaret eden AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, seçim takvimine değinerek, 81 il 1341 belediyenin de özel olduğunu söyledi.
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel,  Akşam Akdeniz’e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.  AB Medya bünyesinde çıkarılan Akşam Akdeniz Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ayla Çekiç tarafından karşılanan Türel,  Akşam Akdeniz Gazetesi’nde yayın hayatında başarılar diledi.  Gündeme ilişkin gelişmeleri de değerlendiren Türel,  yerel seçimlerden Kırcami’ye kadar tüm gelişmelere ilişkin bir değerlendirme yaptı.
 
TÜM ADAYLARIMIZI EKİM SONU AÇIKLARIZ
 
Türel,  81 kentte de seçim hazırlıklarının sorunsuz yürütüldüğüne dikkat çekerek, “Temayül yoklamalarını tamamlamamız lazım. Yarın bize başbakan raporlarınızı bugün  getirin dese biz hazırız. 1341 belediyede 81 ilde seçimlerle ilgili çalışmamızı tamamladık, raporları arz ederiz. Temayül yoklamalarına girilmediği için isim belirleme süreci netleşmedi.  Seçim Kurulu’nun takvimiyle de eşit takvimde çalışmak gerekiyor.  Belediyelerin sınırları genişleyince daha seri hareket etmek gerekiyor adaylarımızı olabildiği kadar erken açıklama istiyoruz. Kasım 15’e çekilmesi düşünülüyor Seçim Kurulu takvimi. Kasım sonuna kadar hepsini açıklayıp bitirmiş oluruz. 1340 belediyenin hepsi özel” dedi.
 
KIRCAMİ’DE YİNE BİZ HAKLI ÇIKTIK
 
Kırcami’nin planlanması ile ilgili süreci de değerlendiren Türel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın süreci yanlı değerlendirdiğini iddia etti. Akaydın’ın Varsak’tan plan istenmediği yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığına değinen Türel, “Hakan Tütüncü orada. Kendisine de sorulabilir. Varsak ile ilgili plan geldi kendisi ile Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne gittik. Kamu yararı kararı plansız bir şekilde nasıl alınabilir ki? Bir plan olmadan kimse kamu yararı kararı verelim demez. İktidar mensubu olunca çarşıdan pazardan alınır gibi alınmıyor kararlar, izinler. Biz kaylarca mücadele ettik takip ettik” dedi. Türel, Akaydın’ın açıklamalarının kasıtlı ve gerçek dışı olduğuna değinerek, Kırcami sürecinde kendisinin haklı olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Türel, kamuoyunu yanlış bilgilerle yanıltan Başkan Akaydın’ın sandıkta cevabını alacağına da vurgu yaptı.
 
TÜREL’İN PORTAKAL ELEŞTİRİSİ
 
Genel Başkan Yardımcısı Türel, bu yıl 50. kez yapılan kentin en önemli etkinliği olan Altın Portakal Film Festivali’nin geldiği noktanın da üzüntü verici olduğunu açıkladı. Türel, Portakal’ın etkisi ve konuk profilinin değiştiğine dikkat çekerek, “Antalya’nın en önemli değeri Altın Portakal bugün siyasi bir arenaya çevrildi. Orada herkesin siyasi sloganlarla  yer almasından büyük hicap duyuyorum o yüzden katılmıyorum.  Portakal siyaset arenası haline dönüşmüştür.  Bizim dönemimizde buna hiç izin vermedik bugüne kadar bu durumdan dolayı çok üzüldüğüm için bugüne kadar katılmadım bu anlayış devam ettiği sürece de katılmayacağım. Orası siyasi mesajların verileceği bir mecra değildir. Sanat siyasetinin üzerindedir. Orayı siyasi arenaya çevirenler günü gelince bunun hesabını verecektir” diye konuştu.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim