• BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Kiraz Pazarında Proje Hazır

Kiraz Pazarında Proje Hazır
Bu yıl ilk hasada yetiştirilmesi planlanan ancak bazı sorunlar nedeniyle geciken Kiraz Alım Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı...

Bu yıl ilk hasada yetiştirilmesi planlanan ancak bazı sorunlar nedeniyle geciken Kiraz Alım Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Söz konusu alanda inşaat çalışmalarının yapılabilmesi için bir imar planı değişikliği yapılması gerekiyordu. Toprak koruma kurulundan izin alınması çok uzun sürdü. Şuan itibarı ile imar planı ile ilgili düzenlememiz Büyükşehir meclisine havale edilmiş durumda. Birkaç ay içerisinde imar planı ile ilgili düzenlemeler yapıldıktan sonra da hızlı bir şekilde inşaat çalışmalarını başlatmış olacağız." dedi.

EN UYGUN PROJE

Sancaklıbozköy'de düzenlenen yılın ilk kiraz satımında mahalleye kurmayı düşündükleri Kiraz Alım Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Sancaklıbozköy Mahallesinde yapılacak olan Kiraz pazarı çalışmalarında tüm projelendirme çalışmalarının tamamlandığını ifade etti. Başkan Çelik, "Şehzadeler ilçemizin Sancaklıbozköy Mahallesindeyiz. Bu civarda bulunan Karaoğlanlı, Sancaklıiğdecik, Aşağıçobanisa, Sancaklıuzunçınar, Sancaklıçeşmebaşı ve Sancaklıkayadibi mahallelerimizde kiraz üretimi yapıyoruz. Yaklaşık olarak 40 bin ton civarında bir kiraz ihracatımız var. Bu bölgede üretilen kirazlarımız kalitesi nedeni ile direk yurt dışına ihraç ediliyor. Şehzadeler Belediyesi olarak daha yeni bir belediyeyiz. Bu bölgeyi ilk ziyaretimizde büyük emeklerle üretilen kirazların sokak aralarında satıldığını gördük. Bununla ilgili olarak hızlı bir çalışma içerisine girdik ve hazine" den 132 dönümlük arazinin tahsisini gerçekleştirdik. Bu alana bir kiraz pazarı projesi yapabilmek için çiftçilerimiz ile birlikte Türkiye'deki örnek Pazar yerlerini yerinde inceledik ve en uygun projenin tespitini yaptık." diye konuştu.

ŞİFA KAYNAĞI

Söz konusu alanda inşaat çalışmalarının yapılabilmesi için bir imar planı değişikliği yapılması gerektiğini kaydeden Başkan çelik, "Toprak Koruma Kurulundan izin alınması çok uzun sürdü. Şuan itibarı ile imar planı ile ilgili düzenlememiz Büyükşehir meclisine havale edilmiş durumda. Birkaç ay içerisinde imar planı ile ilgili düzenlemeler yapıldıktan sonra da hızlı bir şekilde inşaat çalışmalarını başlatmış olacağız. Çünkü yapacağımız Kiraz pazarı ile ilgili tüm projelerimiz hazır durumdadır. Bu kiraz pazarının bu yıla yetişmesi için büyük çaba sarf ettik, ancak Belediyemizin elinde olmayan nedenlerden dolayı bu yıla yetişmedi. Nasip olursa önümüzdeki yıl Türkiye'nin en güzel kiraz alım merkezinde bu ticaretler yapılmış olacak. Üreticilerimiz ürettikleri kirazlarını ve diğer meyvelerini modern tesislerimizde tüccarlara daha rahat bir şekilde satıp, daha rahat değerlendire bilecekler. Bu sezonun üreticilerimiz için, tüccarlarımız için hayırlı ve bol bereketli olmasını diliyorum. Kiraz aynı zamanda bir şifa kaynağıdır. Bu vesile ile Şehzadeler'imizin kirazından yiyen tüm insanlarımızda inşallah şifa bulurlar." dedi.

Kiraz Pazarında Proje Hazır

Kiraz Pazarında Proje Hazır

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim