• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

"Kiralık İşçi" Tasarısı İçin Yürüdüler

"Kiralık İşçi" Tasarısı İçin Yürüdüler
DİSK öncülüğünde bir araya gelen işçiler, kamuoyunda "kiralık işçi" olarak bilinen "İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına...

DİSK öncülüğünde bir araya gelen işçiler, kamuoyunda "kiralık işçi" olarak bilinen "İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" ile ilgili Eskişehir Organize Sanayi Sitesi'nde yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş sonunda basın açıklaması yapan DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, tasarının kiralık işçi dayatması olduğunu ve kıdem tazminatlarının ellerinden alınmak istendiğini savundu. Serdaroğlu, "Sermayenin ve AKP hükümetinin işçi sınıfının kazanılmış haklarını talana yönelik saldırılarının ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de, hükümet, çalışma yaşamını derinden etkileyecek yasa tasarılarını art arda hayata geçirmeyi planlıyor. Bu adımlar, işçilerin kazanılmış haklarını ellerinden alırken, kölelik koşullarında çalışmayı dayatıyor. Bu yasalarda biri, geçtiğimiz günlerde Sağlık, Aile ve Çalışma Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşmesi tamamlanan kiralık işçi bürolarına geçici iş ilişkisi kurma yetkisi veren yasa tasarısıdır. Bu yasayla birlikte işçi simsarlığı yasalaşacak, düzenli istihdamın sonu gelecek. İşçilerin geleceği, sağlığı ve kazanılmış olan "emeklilik, yıllık izin, kıdem tazminatı" gibi hakları ellerinden alınacak" dedi.

"İŞÇİLERİN KIDEMLERİNİN FONDA BİRİKTİRİLMESİ BİR ALDATMACADIR"

Kiralık işçi olmayacaklarını söyleyen Serdaroğlu, diğer sorunun ise sermayenin uzun süredir gasp etmek için peşinden koştuğu kıdem tazminatlarının fona devri olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Fon uygulamasının büyük bir aldatmacadan ibaret olduğu, hak gasbını beraberinde getirdiği ortada. Mevcut koşullarda bile emekli olmak zorken, işçilerin kıdemlerinin fonda biriktirilecek hikayesi büyük bir aldatmacadır. Bizlere kölelik koşullarında çalışma dayatan, sağlığımızı geleceğimizi tehdit eden, güvencesizleştiren ve işçilerin alınıp satılmasına izin veren "güvenceli esneklik" adı altında süslemesi yapılan kölelik yasasının da yasalaşmaması ve meclisten çekilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz."

"Kiralık İşçi" Tasarısı İçin Yürüdüler

"Kiralık İşçi" Tasarısı İçin Yürüdüler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim