• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Kiralık Araçla Bombalı Eylemlere ’Kabis’ Engeli

Kiralık Araçla Bombalı Eylemlere ’Kabis’ Engeli
Balıkesir'de araç kiralama sektöründe faaliyet gösteren Hakan Özışıklıoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başlattığı Kiralık Araç Bildirim Sistemi...

Balıkesir'de araç kiralama sektöründe faaliyet gösteren Hakan Özışıklıoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başlattığı Kiralık Araç Bildirim Sistemi (KABİS) sayesinde suç işlemek maksadıyla araç kiralamanın sona ereceğini söyledi.

Araç kiralama sektöründe hizmet veren Hakan Özışıklıoğlu, son dönemlerde Türkiye'nin gündeminde olan terör saldırılarının özellikle kiralık araçlarla yapıldığını belirterek, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu KABİS sistemi sayesinde güvenliğin arttırıldığını ifade etti. Araçla suç işleyen kişilerin genellikle kiralık araç ile bu işi yaptığını belirten Özışıklıoğlu, "Genelde suç işlemek için insanlar araç kiralıyorlar. Kiraladıkları araçlarla gerek bombalı eylemler olsun, gerekse hırsızlık tarzı suçları bu kiralık araçlarla yapmayı planlıyorlar" dedi.

KABİS sistemiyle suç ve suçlularla daha iyi mücadele edeceğini ifade eden Özışıklıoğlu, "Emniyetimizin uygulamaya soktuğu KABİS sistemi var artık. Balıkesir'de bildiğim kadarıyla bu uygulamada hem pilot bölge, hem de en iyi uygulayan bölgelerden biri. Her araç kiralayan müşteriyi biz emniyete bildiriyoruz. Bu şekilde emniyete bildirdiğimiz müşterilerde eğer herhangi bir problem varsa, haklarında arama kararı varsa emniyet yetkilileri bu şahısları yakalayıp gerekli işlemleri yapıyorlar. Dört dörtlük bir sistem değil henüz. Daha geliştirilmesini istiyoruz. Emniyetimizin daha da faydalı güzel bir hizmet yapmasını beklemekteyiz. Kendilerine yardımcı da olmak isteriz. Çünkü sektörün içinde olduğumuz için bir çok konuda bilgi sahibiyiz" şeklinde konuştu.

"SUÇLULAR ARAÇ KİRALAMAYI BIRAKIP, ÇALMAYA YÖNELECEK"

KABİS sistemi sayesinde suçluların araç kiralamayı tercih etmeyeceğini belirten Hakan Özışıklıoğlu, "Suç işleyen insanlar araç kiralamayı bir seçenek olarak görmekteydiler. Emniyetin bu geliştirdiği sistemden sonra suç işlemek isteyen insanlar araç kiralamaktan çekinecekler. Dolayısı ile ben Türkiye genelinde suç işleyecek şahısların araçları çalıp bu çalınan arabalar üzerinden suç işleyeceklerini düşünüyorum" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'deki araç kiralama firmalarına GPS takma zorunluluğu ve KABİS sistemiyle çalışma şartı koyduğunu söyleyen Özışıklıoğlu, "Bu sayede Emniyet yetkilileri istediği anda müşterinin GPS kaydını ve bilgilerini bizden alabilecek. Biz bu uygulamadan memnunuz. Bu uygulamalara göre de ticaretimizi düzenledik. Devletimizin yanındayız" dedi.

Türkiye'deki araç kiralama firmalarına da çağrıda bulunan Özışıklıoğlu, "Araç kiralama işi ile uğraşan tüm Türkiye'deki firmalara seslenmek istiyorum. Emniyetimizin uygulamış olduğu sistemlere hep beraber uyalım. Bu sistemleri geliştirmek için yardımcı da olmaya gayret edelim. Çünkü en çok zarar gören sektör bu olaylarda biz araç kiralama firmaları olduk. İnşallah bundan sonra Devletimizin de entegrasyonuyla beraber bu problemleri de ortadan kaldırırız. İnşallah sigorta ve kasko primlerine de emniyetin entegrasyonu sayesinde indirimler uygulanabilir" şeklinde konuştu.

Kiralık Araçla Bombalı Eylemlere ’Kabis’ Engeli

Kiralık Araçla Bombalı Eylemlere ’Kabis’ Engeli

Kiralık Araçla Bombalı Eylemlere ’Kabis’ Engeli

Kiralık Araçla Bombalı Eylemlere ’Kabis’ Engeli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim