• BIST 9524.59
  • Altın 2490.271
  • Dolar 32.5113
  • Euro 34.7174
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Kıraathaneler Aslına Dönüyor

Kıraathaneler Aslına Dönüyor
Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü'ne bağlı Rize Gençlik Merkezi tarafından geliştirilen "Kıraathaneler Aslına Dönüyor" isimli proje ile Rize'de...

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü'ne bağlı Rize Gençlik Merkezi tarafından geliştirilen "Kıraathaneler Aslına Dönüyor" isimli proje ile Rize'de kıraathaneler özünde olduğu gibi kitap okuma salonlarına dönüştürülüyor.

Rize Gençlik Merkezi tarafından hayata geçirilen "Kıraathaneler Aslına Dönüyor" isimli proje ile Osmanlı Dönemi'nde olduğu gibi kıraathaneler; çay, kahve içilerek; gazete, dergi ve kitap okunan salonlara dönüştürülüyor. Proje ile kahvehanelerde vakit geçiren gençler başta olmak üzere vatandaşların çay, kahve eşliğinde kitap okuması sağlanıyor. Gençlik Merkezi üyelerinin katılımı ile toplanan gençler Gülbahar Mahallesi Serender Kıraathanesi'nde bir araya gelip çay içerek kitaplarını okudular.

Proje ile ilgili açıklama yapan Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik "Bilindiği üzere kıraat "okumak', hane "ev,yer" manasına gelmekte ve iki kelimenin birleştirilmesiyle kıraathane kelimesi okuma eylemi gerçekleştirilen, okunulan yer manasına gelmektedir. Dolayısıyla temel düşünce olarak büyük ceddimizin bilhassa Kuran-ı Kerim okunarak hasbihal ortamında tartışma, tanışma, sohbet ve ikramların yapılabileceği ortamlar oluşturulması düşüncesiyle kıraathaneleri oluşturulduğu anlaşılmaktadır. Fakat zamanla kıraathanelerin bu aslı görevinden uzaklaştığı, kıraathanelerin çeşitli şans oyunlarının oynandığı ve toplumumuz için çok değerli olan zamanın boş işlerle geçirildiği yerler haline geldiği gözlenmektedir. Bu çerçevede Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Rize Gençlik Merkezi olarak bu konuya olan duyarlılığımızı siz değerli katılımcılar aracılığı ile sayın halkımıza duyurmak ve bu konuda kıraathanelerin asli konumuna döndürülmesine bir nebzede olsa katkıda bulunmak amacıyla bir arada bulunuyoruz. Dileğimiz kıraathanelerin okunan, tartışılan, hoş sohbet ortamlar içerisinde kaynaşan ve kaynaştıran yerler haline gelmesi ve toplumun her kesiminin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirdiği yapıya kavuşturulmasıdır" şeklinde konuştu.

Kıraathaneler Aslına Dönüyor

Kıraathaneler Aslına Dönüyor

Kıraathaneler Aslına Dönüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim