• BIST 9708.23
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kıraathane saldırısında ölen genç toprağa verildi

Kıraathane saldırısında ölen genç toprağa verildi
Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'ndeki Ufuk Kıraathanesi'nde Pazartesi akşamı gerçekleştirilen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerden Serdar Cebeci...

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'ndeki Ufuk Kıraathanesi'nde Pazartesi akşamı gerçekleştirilen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerden Serdar Cebeci toprağa verildi. Kanarya Merkez Camii'nde yapılan cenaze törenine Küçükçekmede Kaymakamı Harun Kaya ve Belediye Başkanı Temel Karadeniz de katıldı. Serdar Cebeci'nin babası Ali Cebeci, "Cenab-ı Allah yazmış, yazdıysa yerine getirir. Bunu yapanlar yakalanacak, cezasını çekecek inşallah." dedi.

Kıraathane saldırısında, havalimanındaki işine gitmek için servis beklerken öldürülen Serdar Cebeci'nin cenazesi dün 10.30 sıralarında Kanarya Merkez Camii'ne getirildi. Akrabaları ve sevenleri Cebeci ailesini yalnız bırakmayarak, evlerinin önünde büyük bir kalabalık oluşturdu. Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ve Belediye Başkanı Temel Karadeniz de cenaze töreni için gelenler arasındaydı. Törenin güvenliğini sağlamak için 2 akrep cami ve çevresinde hazır bulundurulurken, sivil polisler ve zabıta devriye attı. Cebeci'nin cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yeni Kanarya Mezarlığı'na defnedildi.

'BU İŞTEN ÇOK KİŞİNİN CANI YANDI'

Serdar Cebeci'nin babası Ali Cebeci, terör yüzünden Kanarya Mahallesi'nde pek çok ölüm olduğunu, pek çok ailenin evlat acısı çektiğini ifade etti. Baba Cebeci şöyle konuştu: "Cenab-ı Allah yazmış, yazdıysa yerine getirir. Bunu yapanlar yakalacnacak, cezasını çekecek inşallah. Sadece benim çocuğumun değil, çok kişinin canı yandı bu işten. Şehitlerimize ağlıyoruz. Hatta o akşam bile ağladım, 5 tane şehit vardı. Bazen derler ya çok ağlarsan başına gelir diye. İşte o akşam başımıza geldi. Bu mahallede böyle olaylar çok oluyor. Olaydan sonra karakola gittim sordum, polisler "Amca bize bu kadar yetki veriliyor, biz yetkimizi kullanıyoruz." dedi.

SALDIRI İLE İLGİLİ YENİ İDDİALAR

Saldırıyı PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin yaptığı belirtilirken, olaya ilişkin yeni iddialar da gün yüzüne çıkıyor. Kalaşnikof marka silahla taranan kıraathanede yaklaşık 10 gün önce küçük çaplı bir kavganın yaşandığı öğrenildi. Mahallede yaşayan ve taksicilik yapan R.A., aracına binen birkaç kişi ile tartıştı. Tartıştığı kişilerle birikte kıraathane'ye gelen R.A., içeride oturan ağabeyi Ş.A.'ya durumu anlattı. Ağabey Ş.A. ise kıraathane ile bağlantısı olmamasına rağmen, içerideki kalabalığı da yanına çekmek için "Bu kıraathane bizim, burada olay çıkaramazsınız" diyerek kardeşinin tartıştığı kişilere gözdağı vermek istedi. Mahalleli silahlı saldırının bu olayla ilişkili olabileceğini iddia ediyor. Ayrıca YDG-H'lilerin protesto için mahallenin esnafını kepenk kapatmaya zorladığı, Ufuk Kıraathanesi'nin kepenklerinin geç kapatılması gerekçe gösterilerek gerginlik yaşandığı öğrenildi. Bunun üzerine örgütün gözdağı vermek amacıyla kıraathaneye saldırdığı da iddialar arasında.

Kıraathane saldırısında ölen genç toprağa verildi

Kıraathane saldırısında ölen genç toprağa verildi

Kıraathane saldırısında ölen genç toprağa verildi

Kıraathane saldırısında ölen genç toprağa verildi

Kıraathane saldırısında ölen genç toprağa verildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim