• BIST 9677.12
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Kira Vergisi Ödeyeceklere Büyük Kolaylık

Kira Vergisi Ödeyeceklere Büyük Kolaylık
Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, kira, ücret, menkul sermaye iradı gibi gelirlerinin vergisini ödeyecek mükellefler...

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, kira, ücret, menkul sermaye iradı gibi gelirlerinin vergisini ödeyecek mükellefler için "Hazır Beyan sistemi" uygulaması başlattığını bildirdi. Güngör, "Yıllık gelir vergisi beyannamenizi Hazır Beyan Sistemi üzerinden gönderip, verginizi kredi kartınızla kolayca ödeyebilirsiniz" dedi.

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Güngör, yazılı bir açıklama yaparak, 2015 yılında elde edilen gelir unsurlarına ilişkin kazanç ve iratlar için Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi verme süresinin 1 Mart 2016 tarihinde başladığını anımsattı. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından geliri sadece kira, ücret, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratların biri veya birkaçından oluşan mükelleflerin beyannamelerini kolayca verebilmeleri için Hazır Beyan Sistemi'nin uygulamaya konulduğunu belirten Güngör, "Hazır Beyan Sistemine www.gib.gov.tr üzerinden internet vergi dairesi aracılığıyla ulaşılabilmektedir. Yıllık gelir vergisi beyannamenizi 1-25 Mart 2016 tarihleri arasında Hazır Beyan Sistemi üzerinden gönderip, verginizi kredi kartınızla kolayca ödeyebilirsiniz. Gelirleri sadece ücret, gayrimenkul sermaye iradı, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlar olanlar bu sistemi kullanabilirler. Bu gelirlerin yanında ticari kazanç, zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde eden mükelleflerimiz, bu gelir unsurlarından elde ettikleri gelirleri toplayarak yıllık gelir vergisi beyannamesi vermesi gerektiğinden, bu sistemden beyanname veremezler" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ve mükelleflerin yıllık gelir vergisi beyannamelerini Hazır Beyan Sistemi üzerinden kolayca verebilmeleri için Forum Mersin ve Palm City alışveriş merkezlerinde stantlar açtıklarını dile getiren Güngör, şunları kaydetti: "Bu stantlarda, Vergi Dairesi Başkanlığımızca görevlendirilen gelir uzmanı personelimiz, Hazır Beyan Sistemi konusunda vatandaşlarımıza bilgi veriyor. Ayrıca, gelir ve kazançları ile ilgili broşürleri dağıtarak, vatandaşlarımızın ve isteyen mükelleflerimizin nüfus cüzdanlarını ibraz etmeleri kaydıyla kira, ücret, menkul sermaye iradı ve diğer kazanç ve iratlar ile ilgili bilgilerini girerek, beyanname göndermelerine yardımcı oluyorlar."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim