• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kinoa'nın faydaları

Kinoa'nın faydaları
Kinoa; Peru'nun 32 ülkeye ihraç ettiği çok zengin ve besleyici değerlere sahip bu ürün, İstanbul Frankie Resturanta tanıtıldı, işte Kionanın faydaları.

Kinoayı tüketmek için 10 neden :

Kolestrol yok: 100 gram kinoada 372 kalori var. 5.80 gram yağ, 69 gram karbonhidrat, 6 gram lif içeriyor. Bu nedenle de yağ bakımından fakir. A, B, C, D ve K gibi neredeyse tüm vitaminleri içeren kinoada kolesterol yok. 100 gram kinoanın bazı türlerinin yüzde 20'si protein.

Filizlenirse değeri artıyor: Eğer filizlendirirseniz besin değeri daha da artıyor. Filizlendirilmiş quinoa'nın protein gücü etinkinden yüksek.

Protein deposu: Proteinden zengin, yağdan fakir, kolesterol yok.

6 farklı vitamin içeriyor: A , B, C , D,E, K vitaminleri içeriyor. - Güçlü bir demir kaynağı; kansızlığa birebir. - Kalsiyumdan zengin; kemik ve dişleri güçlendiriyor. - Tüm zorunlu aminoasitleri içeriyor. - Lifi bol; kabızlığa iyi geliyor.

Kanserden koruyor: İçerdiği bitkisl kimyasalların meme kanserine karşı koruyucu olduğu düşünülüyor. - 100 gramında 372 kalori var.

Veganlar için ideal: Kinoa zengin protein kaynağı olduğu için vegan beslenenler için ideal.

Yaşlanma karşıtı: Kinoa Yaşlanmayı geciktiriyor

Cildi koruyor: Kinoanın en önemli özelliği süper oksit dismutaz enzimi içermesi. Bu enzim yaşlanmayı geciktiriyor, cildi yıpranmaya karşı koruyor. Doku yenilenmesini sağlarken, serbest radikallerin verdiği zarardan modern yaşamın hücreleri hırpalamasına kadar koruyor.

Böylece çağın veremi denilen kanser hastalığını da önlemiş oluyor. Kinoa içeriğindeki lignin hormonunun sebep olduğu kanser türlerine karşı da koruyor. Meme kanserini önleyici özelliğe sahip; kalbi de kuvvetlendiriyor. Kuersetin adlı madde de kinoayı vazgeçilmez kılıyor.

Alerji karşıtı: Kuersetin anti oksidan olmasının yanısıra, bahar alerjilerine karşı da iyi bir destek. Gluten tahıllarda bulunan ve un yoğurulduğunda hamura yapışkan formu veren proteindir. Bu sayede hamur maya tutar. Çölyak hastaları glutene karşı alerjiktir. Unlu mamüller tükettiklerinde sorunlar yaşayabilirler.

Gluten içermiyor: Kinoa gluten içermediği için alerjisi olanların protein ve karbonhidrat ihtiyaçlarını karşılıyor. Kinoa, elzem amino asitleri içeren harika bir protein kaynağıdır. Yüksek demir içeriği nedeni ile vegan yaşayanlara, kansızlık problemi olanlara ve kabızlık problemiyle karşılaşanlara önerilen bir besin.

* Özellikle veganlar günde bir öğün, kinoayla yapılmış pilav, kısır veya dolmayı tercih edebilirler. Zayıflamak için de pişmişi yenebilir.

* Günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamak amacıyla salataların içine eklenerek tüketilebilir. İçindeki kalsiyum ise bir bardak sütteki kalsiyumdan daha fazla.

* Kinoa, pirinç, un, mercimek gibi temel gıdalarınızın arasında mutfağınızda yerini almalı

* Kinoanın çok baskın bir tadı ve kokusu olmadığından çeşitli tariflerde kullanmanız mümkün. Hiç şeker ve un kullanmadan yulaf ve kinoa ile harika kurabiyeler yapabilirsiniz.

* Kinoa, Et kadar proteinli, ayrıca vücutta sütten daha iyi kullanılabilen yüksek miktarda kalsiyuma sahip.

* Üstelik kolestrol içermediği, az yağlı ve sindirimi kolay olduğu için bebekler ve çocuklar için de çok besleyici bir tahıldır.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim