• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Kınaş Yeni İsim Ve Logo Değişikliğine Gidiyor

Kınaş Yeni İsim Ve Logo Değişikliğine Gidiyor
Geçtiğimiz günlerde Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Hamdi Kınaş'ın tutuklanmasının ardından Kınaş Yapı End.

Geçtiğimiz günlerde Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Hamdi Kınaş'ın tutuklanmasının ardından Kınaş Yapı End. A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say, Kınaş'ın tutuklanmasından önce kendisine kişisel görüşlerinden dolayı beraber olamayacaklarını söylediklerini ve o tarihte kendisi ile ilişkilerin tamamen kesildiğini belirtti. Yeni yapılanma ile ilgili bilgiler veren Say, hükümetin paralel devlet yapılanması ve terörle mücadele ile ilgili mücadelelerine destek verdiklerini ifade ederek, yanlış algıyı bertaraf etme adına logo ve isim değişikliğine gideceklerini ifade dile getirdi.

Kınaş Yapı End. A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say ortağı Ali Galip Kalaycıgil ile birlikte, yönetim kadrosu değişikliği ve güncel gelişmelere dair basın toplantısı düzenledi. 30 yıl önce Kayseri'de öncü Türkiye ve dünyada saygın bir şirket olmak amacı ile yola çıktıklarını ve bu yolda emin adımlarla ilerlediklerini söyleyen Orhan Say; "30 yıl önce inşaat sektörünün alanlarında güçlü sermaye yapısı, tecrübesi, çalışanları ve marka değeri ile ilimiz genelinde gerçekleştirdiği üst düzey inşaatlarla Kayseri'de öncü, Türkiye'de ve dünyada saygın bir şirket olmak amacı ile çıktığımız bu yolda güven inşa ederek emin adımlarla ilerliyoruz. Tedarikçilerinin, taşeronlarının, çalışanlarının ve müşterilerinin memnuniyetini en üst düzeyde tutan, iş imkanları oluşturan, istihdam sağlayan, ülke ekonomisine katkıda bulunan ve bu katkıyı sürekli olarak artıran bir işletme olma hedefimizden hiçbir zaman sapmadık ve inşallah sapmadan da devam edeceğiz. Vatanımız üzerine oynanan oyunlar ve terör lanetine karşı birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken günler yaşıyoruz. Kendine her zaman devletin yanında olmayı ilke edinmiş firma olarak bütün çalışmalarımız ile beraber bizler her zaman devletimizin birliği ve bütünlüğü için çalıştık, bundan sonra da çalışmalarımız bu doğrultuda yürüyecektir" dedi.

Kamuoyunda fazla yer almadıkları ve şirket isminden dolayı firma sahibinin sadece Hamdi Kınaş'ın olduğu algısının oluştuğunu ifade eden Say, Ali Galip Kalcıgil ve Hamdi Kınaş ile birlikte 3 ortaklı bir firma olarak ticari faaliyetlerine devam ettiğini aktardı. Ancak 2015 yılında Hamdi Kınaş ile yollarını tamamen ayırdıklarını kaydeden Say; "Kamuoyunda ortağım Ali Galip Kalaycıgil ve benim ön planda çıkmadığımız ve şirket isminden dolayı firma sahibinin sadece Hamdi Kınaş olduğu algısı oluşmuştur. Şirketimiz geçmişte Ali Galip Kalaycıgil, Orhan Say ve Hamdi Kınaş olmak üzere 3 ortaklı bir firma olarak ticari faaliyetlerine devam etmiştir. Bildiğiniz gibi ortaklarımızdan Hamdi Kınaş kişisel görüşleri çerçevesinde bulunduğu faaliyetlerden dolayı hakkında paralel yapılanma davası sebebiyle tutuklama kararı alınmıştır ve yargılanmasına devam edilmektedir" diye konuştu.

"HAMDİ KINAŞ'IN FİRMAMIZ İLE HİÇBİR ALAKASI KALMAMIŞTIR"

Kişisel fikirlerin firma sorumluluğu dışında olduğunun altını çizen Say; "Şirket faaliyetleri dışında üye olduğumuz kurumlar, görüşlerimiz ve kararlarımız tamamen kişisel fikirlerimizi içermektedir ve firmamızın sorumluluğu dışındadır. Firma ortakları olarak Ali Galip Kalacıgil ile ben beraber yola devam etmekteyiz ve Hamdi Bey ile 2015 yılı içerisinde görüş farklılıkları sebebiyle yollarımız ayrılmıştı. Hamdi Kınaş'ın bu tarihten itibaren firmamız ile hiçbir alakası kalmamıştır. Hamdi Kınaş Bey ile yolların ayrılmasından sonra kendisinin görev yaptığı ve dahil olduğu davaya konu olmuş bütün STK'lar ve dernekler ile firmamızın ilişiği kesilmiştir" ifadelerini kullandı.

"ÜNVANIMIZI VE MARKAMIZI DEĞİŞTİRİYORUZ"

Hamdi Kınaş'ın tutuklanmasının ardından yanlış algıyı bertaraf etme adına şirket unvanı ve logosunda değişime gideceklerini dile getiren Kınaş Yapı End. A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say; Geçmişte bir dönem ticari hayatına Say&Kınaş İnşaat olarak devam etmiş olan firmamız, Milliyetçi Hareket Partisi'nden Talas Belediye Başkanlığı vazifesi ile seçilmiş olmamdan dolayı firma ismini Kınaş İnşaat olarak değiştirmiştik ve bu tarihten itibaren firmamız KINAŞ olarak devam etmiştir. Hamdi Kınaş Bey'in şirketimizden ayrılmasından dolayı bu tür yanlış algıyı bertaraf etme adına da kısa süre içerisinde değerli müşterilerimizin de görüş önerilerini alarak şirket unvanını ve markamızı değiştiriyoruz. Yeni marka ismi ve logo konusundaki çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu konuda alacağımız kararı en kısa sürede kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. İnşallah bu değişim ile birlikte yolumuza güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Mevcut projelerimiz için uygun ödeme koşulları ile gerçekleştirmeye başladığımız kampanyalarla Kınaş yatırımcısının satın aldığı gayrimenkuller yüksek getiri sağlamaya devam etmektedir. İnşallah 2016 yılında şuan ikincisine başladığımız, yine ses getirecek 6 yeni projemiz ile Kayseri'de farklı, ayrıcalıklı, kişisel tercihlere göre planlanmış yeni tasarım projeler ile yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

"PARALEL YAPILANMA İLE İLGİLİ DEVLETİMİZİN YAPTIĞI ÇALIŞMAYI TAKDİR EDİYORUZ"

Terör örgütü ve paralel devlet yapılanmasına karşı devletin yanında olduklarını ve çalışmalarını taktir ettiklerini söyleyen Say; "Daha önce belediye başkanlığı dönemim oldu Milliyetçi Hareket Partisi'nden. Ama ortaklarımızın üçü de değişik fikirde olabilir. Hamdi Bey'de AK Partiliydi. Fikir ayrılığımız devam etti ama biz bunu iş hayatına yansıtmadık. Ancak son dönemlerde devletimizin aldığı kararla paralel yapılanmayla ilgili yapmış olduğu çalışmalarla Hamdi Bey'e de tabi bir cemaat içerisinde bildiğiniz gibi görev yapıyordu GESİAD'ın başkanıydı. Daha sonra biz kendisine bu yapılanma ile bu şekilde olmayacağını söyledik ve kendisi de "Ben ayrılmak istiyorum" dedi. Kendisine teşekkür ederiz, o konuda duyarlılık gösterdi. Bu yapılanmada ne kadar yanlışı vardır bilmiyoruz, davası devam ediyor, iddianamesi hazırlanıyor. Tutuklanmasından önce 2015 yılı içerisinde biz tamamen ayrılmıştık. Paralel yapılanmayla ilgili devletimizin almış olduğu kararlara her zaman saygılıyız. Gerçekten takdir ediyoruz. Hem terör örgütüne hem paralel yapılanmaya karşı yaptığı mücadelede devletimizin yanındayız, destekliyoruz. MHP'li olarak da terör örgütü ile mücadelede hükümetimize tam desteğiz. Bütün herkesin de destek olması gerekir. Ancak herkesin görüşü bir cemaate, partiye olabilir. Firmalarda ortaklar farklı kişisel görüşe sahip olabilir. Suçlu mu değil mi onu da bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

"HAMDİ BEY TAMAMEN BİTMİŞTİR"

Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orhan Say, tutuklu yargılanan Hamdi Kınaş'ın yargılanması sonrasındaki karara göre tekrar bir araya gelip gelinmeyeceği sorulması üzerine Say; "Kesinlikle tamamen bitmiştir, Ali Galip Bey işle bizim çocuklarımız hepsi de mimar, inşaat mühendisi. İnşallah onlarla devam edeceğiz" şeklinde cevap verdi. Hamdi Kınaş'ın ardından firmanın üye olduğu STK'ların sorulması üzerine Say, "GIYODER ve KONUTDER üyeliklerinin devam ettiğini, GESİAD ve türü STK'lar ile hiçbir ilgilerinin kalmadığını söyledi.

Kınaş Yapı End. A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say ayrıca kesin rakam olmamakla birlikte şuana kadar 5 bin konut ürettiklerini de sözlerine ekledi.

Kınaş Yeni İsim Ve Logo Değişikliğine Gidiyor

Kınaş Yeni İsim Ve Logo Değişikliğine Gidiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim