• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Kınalı kuzulara görkemli uğurlama

Kınalı kuzulara görkemli uğurlama
Malatya'nın Hekimhan ilçesinde askere gidecek 64 genç için, uğurlama programı düzenlendi.

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde askere gidecek 64 genç için, uğurlama programı düzenlendi.

İlçedeki tarihi Taşhan'da gerçekleştirilen asker uğurlama eğlencesine Kasım ayında 1997/4 tertip askere gidecek 64 genç ile aileleri katıldı. Programın ev sahipliğini yapan Kemal Oktay, açılış konuşmasında vatan borcunu ödemek için göreve gidecek tüm askerlere başarılar dileyerek, "Kardeşlerimizin coşkularına katılmak ve bu gururu Hekimhanlılar olarak hep birlikte yaşamak adına, bayrağımızın yılmaz koruyucuları olacak yiğit evlatlarımızı yalınız bırakmamak bir nebzede olsa onlar destek olmak için yanlarındayız " dedi. Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Gözükara ise "Siz gençler vatanın mümtaz bekçileri olmaya gidiyorsunuz, sizler nöbet tutarken bizler güven ve huzur içinde yaşantımızı sürdüreceğiz, sizi yetiştiren anne ve babalarınıza ne mutlu, sizinle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Programda bir konuşma yapan Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Kemal Deniz ise geleneksel olarak tertiplenen asker uğurlama programlarının bir yenisini gerçekleştirildiğini belirterek "Askerlerimiz cepheye gidecek ve inşallah da sağ salim dönecekler" dedi. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Deniz, "Ülkemizin bütün sınırları ateş çemberi içerisinde. Bu tür birliktelik ve beraberliklerle atlatamayacağımız hiçbir şey yok. Hep birlikte bu ülkenin evlatları olarak mutlaka birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza ederek, ülkenin geleceği için birlikte yaşamasını bileceğiz" şeklinde konuştu.

Renkli ve duygusal anlara sahne olan eğlenceler öncesi davetlilere yemek ikram edildi. Daha sonra düzenlenen araç konvoyuyla "Vatan sana canım feda, her şey vatan için" sloganları arasında ilçe turu atıldı. Gece ise asker adayları sahneye çıkarak müzik eşliğinde yöresel oyunlardan örnekler sunarken, yakınları da kendilerine eşlik etti. Asker adaylarının eğlencelerinin tamamlanmasından sonra tüm asker adaylarının katılımıyla hatıra fotoğrafı çekildi.

Programa İlçe Müftüsü Necmi Ünsal, AK Parti Meclis üyesi Süleyman Akaslan, Belediye eski Başkanı Vahit Mutlu, Türkiye, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Gözükara, Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Kemal Deniz ve vatandaşlar katıldı.

Kınalı kuzulara görkemli uğurlama

Kınalı kuzulara görkemli uğurlama

Kınalı kuzulara görkemli uğurlama

Kınalı kuzulara görkemli uğurlama

Kınalı kuzulara görkemli uğurlama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim