• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kınalı Kuzular Vatani Görev İçin Hazırlanıyor

Kınalı Kuzular Vatani Görev İçin Hazırlanıyor
Antalya'nın Alanya ilçesinde 1996 tertip asker adaylarına uğurlama ve kına töreni düzenlendi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde 1996 tertip asker adaylarına uğurlama ve kına töreni düzenlendi. Törende mehmetçiklere Mehter takımı eşliğinde kına yakıldı. Duaların edildiği törende kurban kesildi ve askere gidecek olan gençlere ilk karavanaları ikram edildi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde belediye tarafından 1996 tertip asker adayları uğurlama ve kına töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Emekli Albay Esat Yaşar Yılmaz, asker uğurlama töreninin manevi öneminin çok büyük olduğunu söyledi. Yılmaz, "Yapacağımız bu tören sizleri Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) saflarınıza katılmanızın, vatan savunma nöbetini devralmanızın, aziz şehitlerimize ve gazilerimize duyduğumuz şükran ve minnetin ifadesidir. Atatürk'ün Türk milletinden aldığı güçle kurduğu ve benim en büyük eserim dediği cumhuriyetin, milli birlik ve beraberliğin inançlı, yılmaz bekçileri olduğunuzu bir an olsun unutmayın. Mehmetçik olmak onurdur" dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, "Sizin büyükleriniz bu görevi yerine getirdi, şimdi sıra sizde. Artık siz vatanın bağrından çıkarak "Mehmetçik" ismini aldınız. Mehmetçik'in makamını, şan ve şerefini ölçecek ne bir terazi ne de bir ölçek vardır. Bu kutsal göreve uğurladığımız gençlerin büyük bir görev bilinci içerisinde üzerlerine düşen bu görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. Askerler birliklerine gidince sizler önce al bayrağımız ve TSK'nın şeref timsali şanlı sancağın altında yemin edeceksiniz. Bu yemine sadakatle, ülkemizin birliği ve bölünmez bütünlüğü için hep birlikte mücadele edeceğiz. Ülkemiz çok kritik bir dönemden geçiyor. Bu vatan sizlere emanet. Sizler vatanı bekledikçe, korudukça, görevlerinizi layıkıyla yerine getirdikçe, biz burada rahat uyuyabileceğiz. İnşallah hepiniz kazasız, belasız tezkerenizi alıp ailenizin yanına döneceksiniz. Kalbimiz her daim sizlerle. Her türlü sorun ve sıkıntılarda bana ulaşmanızı rica ediyorum" şeklinde konuştu.

KINALARI YAKILDI

Konuşmaların ardından askerlere annelerinin de yardımıyla Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından kına yakıldı. Törede Alanya Müftüsü Mustafa Topal tarafından dualar edilip kurban kesildi ve askere gidecek olan gençlere ilk karavanaları ikram edildi.

"BU UĞURDA GEREKİRSE CANIMIZI SEVE SEVE FEDA EDECEĞİZ"

Kına yakılmasının ardından askerler adına konuşan Furkan Özalp de, "Hiçbir mazeret aramadan, başkasının yapmasını beklemeden elimizi taşın altına koyacağız. Bu uğurda gerekirse seve seve canımızı feda edeceğiz. Bizler bugünden itibaren ordumuzun en genç mehmetçikleri olarak şehitliğin ne kadar kutsal bir makam olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizler kışlalarda bir yiğit olarak yetişeceğiz. Bu büyük günden itibaren her türlü görevin üstesinden geleceğiz. Çünkü biz Türk'üz, güçlüyüz. Cehennem olsa göğsümüzde söndürürüz. Bu yol harp yoludur. Dönmek bilmeyiz, yürürüz. Ulu Önder Atatürk'ün ve milletimizin bekçileri olarak vatanımızın yılmaz bekçileri olacağız. Bu doğrultuda Ata'mızın çizdiği yolda ayrılmayacağımıza ve kışlalarımızda içeceğimiz anda bağlı kalarak vatanımızı her şartta koruyacağımıza tüm silah arkadaşlarım adına söz veriyorum.

Şu andan itibaren üstleneceğimiz görevi şartlar ne olursa olsun icabında kanımızın son damlasına kadar yerine getirme azminde olacağız. Biz bu gücü damarlarımızdaki asil kandan alıyoruz" diye konuştu.

Düğün Salonu'ndaki törene, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kula ve Nazmi Yüksel, Alanya Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Hatih, Alanya Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, çeşitli oda başkanları, gaziler, askerler ve aileleri katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim