• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Kınalı Kuzular Dedelerinin İzinde

Kınalı Kuzular Dedelerinin İzinde
Gençler arasında milli bilincin oluşmasına katkı sağlaması amacıyla organize edilen "Çanakkale Milli Bilinç İzci Kampı"na katılacak olan Erzurum İzcileri,...

Gençler arasında milli bilincin oluşmasına katkı sağlaması amacıyla organize edilen "Çanakkale Milli Bilinç İzci Kampı"na katılacak olan Erzurum İzcileri, hazırlıklarını yaparak Çanakkale'ye doğru hareket etti. Türkiye ve yurt dışından toplam 10 bin izcinin katılması beklenen organizasyonda izciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da kampta karşılayacak.

TAŞKESENLİGİL: 99 YILLIK SÖNMEYEN ATEŞ

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, izcileri uğurlarken "99 yıl önce vatan savunması için Çanakkale'ye akın eden dedelerinin yolundaki bu siz yavrularımızla gurur duyuyoruz. Kampa katılacak 10 yaş ve üzerindeki tüm izcilerimiz Çanakkale ruhunu yeniden yaşamaları amaçlanıyor. Erzurum ve Türkiye'nin birçok şehrinden Çanakkale Eceabat Kocadere mevkiine yerleşecek olan izciler farklı etkinliklerle kamp süresini dolu dolu geçirecek." dedi.

İZCİLERDE HEYECAN DORUKTA

Çanakkale Milli Bilinç Kampı'na katılacak olan 45 kişilik Erzurumlu izcilerin heyecanı görülmeye değerdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kampta kutlayacak olan izciler, Şehitler Abidesi'ndeki Uluslararası Anma Törenlerine de katılacak. Erzurum Kafile Başkanı ve İzcilik Federasyonu İl Temsilcisi Emre Ertan, kamp süresi içinde izcilerin atıcılık, okçuluk, bıçak fırlatma, çember, topaç, dokuztaş ve misket gibi geleneksel etkinlikleri de gerçekleştireceklerini belirtti. Şehitlik ziyaretleri de yapacak minik izciler kahramanlıkları ile bilinen 57.Alay Şehitliğini de ziyaret edecek. İzciler, seçtikleri bir grup ile geceyi bu alayda geçirecek. Final bölümünde de bütün izcilerin katılımı ile Vefa Yürüyüşü yapılacak.

Kınalı Kuzular Dedelerinin İzinde

Kınalı Kuzular Dedelerinin İzinde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim