• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

‘Kınalı Kuzular Çanakkale’de’

‘Kınalı Kuzular Çanakkale’de’
Atik Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü, 15-18 yaş arası izcilere yönelik "Dedeciğim Ben Geldim Çanakkale Milli Bilinç Kampı" düzenledi.

Atik Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü, 15-18 yaş arası izcilere yönelik "Dedeciğim Ben Geldim Çanakkale Milli Bilinç Kampı" düzenledi. 21-26 Nisan tarihleri arasındaki kampın amacı, gençlere Çanakkale'de vatan toprağı için canlarını vermekten korkmayan dedelerinin çektikleri sıkıntı ve çileleri anlamaları ve zor şartlarda hayatlarını nasıl idame ettirdiklerini görmelerini sağlamak.

Atik Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü, 15-18 yaş arası izcilere yönelik olarak Çanakkale'de vatan toprağı için canlarını vermekten korkmayan dedelerinin çektikleri sıkıntı ve çileleri anlamaları ve zor şartlarda hayatlarını nasıl idame ettirdiklerini görmeleri, milli kültürümüzün temel değerlerini öğrenmeye yönelik maddi ve manevi bilinç kazanmaları, şehitlerimizi anmayı ve dedeciğim ben geldim demeleri için Türkiye İzcilik Federasyonu'nun katkılarıyla 21-26.04.2016 tarihleri arasında "Dedeciğim Ben Geldim Çanakkale Milli Bilinç Kampı" düzenledi.

Çanakkale Milli Bilinç Kampı'na katılacak 18 izci 21 Nisan'da Çanakkale'ye uğurlandı. İzci velilerinin de katıldığı törende izcilerin dualarla otobüslere bindirildi. Kulüp merkezinden aileleri tarafından 1 otobüsle uğurlanan izciler, ilk günü kamp alanını tanıyarak ve resmi törenlere hazırlık yaparak geçirdiler. Milli Bilinç Kampı kapsamında izciler, 23 Nisan'da Çanakkale'de düzenlenen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi törenlerine katılıp Şehitlikleri ziyaret ettiler.

Çanakkale Milli Bilinç Kampı'nda izciler, dedelerinin yaptığı gibi 25 Nisan gece saat 2.00'de kalkarak asker çorbalarını içip, hamur kızartması yediler. Ardından saçlarına kınalarını yakıp, yeleklerini ve enveriye kabalağı şapkalarını ve "Dedeciğim Ben Geldim" yeleklerini giyerek 17 km yürüyüş yaptılar.

Türkiye'nin diğer illerinden gelen toplam izcileri buluşturan kampta Atik izcileri Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı tüm alanları gezecek ve dedelerinin yaşadığı sıkıntıları yerinde öğrenecekler. 26 Nisan'da tamamlanacak olan Milli bilinç kampı süresince izciler, ileri seviye izcilik eğitimlerinin yanı sıra Çanakkale ile ilgili seminerlere ve törenlere de katılacaklar.

‘Kınalı Kuzular Çanakkale’de’

‘Kınalı Kuzular Çanakkale’de’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim