• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kimya Mühendisinden ’Kaza Tutanağı İptali’ Davası

Kimya Mühendisinden ’Kaza Tutanağı İptali’ Davası
Denizli'de yılbaşı gecesi kaza yapan kimya mühendisi Emre Turgut, kaza yaptığı karşı tarafın 123 promil alkollü olduğunu ve aşırı hız yapmasına...

Denizli'de yılbaşı gecesi kaza yapan kimya mühendisi Emre Turgut, kaza yaptığı karşı tarafın 123 promil alkollü olduğunu ve aşırı hız yapmasına rağmen, tali yoldan arabanın sadece ön kısmını çıkardığı için tüm hatanın kendisine yüklendiğini iddia ederek, konuyu mahkemeye taşıdı.

Pamukkale Üniversitesi'nde kimyager olarak çalışan 31 yaşındaki Emre Turgut, yılbaşı gecesi geç saatte evine doğu giderken kazaya karıştı. Kuşpınar mahallesinde bir ara sokaktan 20 EC 107 plakalı aracıyla çıkmak isteyen Emre Turgut'a, bir araç hızla çarptı. Hızını alamayan araç daha sonra yol kenarında 20 NT 520 plakalı park halinde başka bir araca çarparak durabildi. Kazanın ardından kimyager Emre Turgut'un aracı kullanılamaz hale gelirken, olay yerine kısa sürede polis ekipleri geldi.

Kazayla ilgili tutanak tutan polis ekiplerinin hatayı tali yoldan çıktığı için kendisinde bulduğunu iddia eden Turgut, duruma itiraz etti. Turgut, çizilen krokide de polisin kendisinin gidiş yönünü yanlış yazdığını fark ettiğini belirtti.

DİĞER ARAÇ ŞOFÖRÜ 123 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI

Kazaya karışan diğer aracın şoförünün 123 promil alkollü olduğunu ve şehir içi hızı olan 50 kilometreden daha hızlı olduğunu polise söyleyen Emre Turgut, bir sonuç alamadı. Bunun üzerine olayı mahkemeye taşıyan Turgut, Denizli Sulh Ceza Mahkemesi'ne dilekçe ile başvurdu. Dilekçesinde, "Trafik kazası tespit tutanağının itiraz edilmesi, kazada kusur dağılımının tespiti ve kaza tutanağının iptalini" isteyen Turgut, davanın sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi.

Kazanın yılbaşı gecesi meydana geldiğini ifade eden Emre Turgut, "Kaza şehrin tam merkezinde gece yarısı meydana geldi. Hız sınırı bu gölgede 50 kilometre. Yukarıdan gelen aracın hızla bana çarpmasıyla aracım kullanılamaz hale geldi. Hayatım boyunca alkol kullanmadım. Ama 123 promil alkollü olduğu tespit edilen bir sürücünün bana çarpmasıyla karşı karşıya kaldım" dedi.

"KAZA TUTANAĞININ İPTALİ İÇİN DAVA AÇTIM"

Olayın ardından polisin gelerek tutanak tuttuğunu kaydeden Turgut şunları söyledi: "Trafik polisi tutanağında biz sola dönecek olduğumuz halde bizi sağa doğru dönecek şekilde yazdı. Bizim çıkış yaptığımız yerde de başka araç olmadığını gösteriyor. Ancak çıkış yaptığımız yolun her yerinde araç parkları var. Bize çarpan araç bizi görüp yavaşlayacağı yerde belki de alkolün de etkisiyle duramıyor ve hızla bize çarpıyor. Ben de bu durumu mahkemeye taşıdım. Çünkü karşı taraf 123 promil alkollü olmasına rağmen tüm kural hatasını tali yoldan çıktığım için bana verildi. Karşı tarafın alkollü olması ya da hızlı olması bu durumu değiştirmedi. Bu sanki alkol kullanımını teşvik eden bir şey. Sanki burada, "alkol kullanın ve trafiğe çıkın. Polis yakalarsa size alkolden ceza yazar ancak kaza yaparsanız suçlu olmazsınız" deniyor. Benim yerime bir yaya olsaydı belki de hayatını kaybedecekti. Ben bu konunun peşini bırakmayacağım".

Kimya Mühendisinden ’Kaza Tutanağı İptali’ Davası

Kimya Mühendisinden ’Kaza Tutanağı İptali’ Davası

Kimya Mühendisinden ’Kaza Tutanağı İptali’ Davası

Kimya Mühendisinden ’Kaza Tutanağı İptali’ Davası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim