• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Kimsesizler için yollara düştüler

Kimsesizler için yollara düştüler
Akdeniz Üniversitesinden iki arkadaş, aç ve susuz bir şekilde sokakta yaşayanları anlamak için yollara düştü. Günde ortalama 15 kilometre yürüyen ikili, 5 gün boyunca yürüyüşlerini sürdürecek.

Akdeniz Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü 1’inci sınıf öğrencileri Şafak Can Yaylaoğlu (19), Tolga Keleş (21) ve Edanur Şagban(18) kimsesiz ve sokakta yaşamak zorunda kalanlara dikkat çekmek için ilginç bir yönteme başvurdu.

Antalya’nın Kepez ilçesi Çallı kavşağındaki evlerinden her gün yola çıkan Şafak ve Tolga, Konyaaltı ve tarihi Kaleiçi semtine kadar yürüyor. Kimsesizlerin ve sokakta sadece ekmek ve su bulabilen evsizlerin yaşadıklarını hissetmek için ikili yanlarında sadece kuru ekmek ve su taşıyor. Yorulduklarında kısa süreli mola verip ekmek yiyip su içtiklerini ve kaldırımlarda oturup dinlendiklerini ifade eden iki arkadaşın sağlık durumlarını ise sınıf arkadaşları Edanur Şagban takip ediyor. Şagban, gün içerisinde arayarak ya da yanlarına gelerek arkadaşlarını kontrol ediyor.

15 KİLOMETRE YOL YÜRÜYORLAR

Günde ortalama 15 kilometre yol yürüdüklerini ve bugün ikinci günlerini geride bıraktıklarını ifade eden Yaylaoğlu, şöyle konuştu: “Afrika’da açlıktan ölen insanlar için ve Türkiye’de sokakta yaşayan o kadar insan için böyle bir şey yapmak istedik. Bir ekmeğe muhtaç insanlarda var. Sabah erkenden kalkıp yürüyoruz. Gördüğümüz insanlara projemizi anlatıyoruz. Sokaklarda oturup kalkıyoruz. Ekmeğimizi sokakta yaşayan insanlar gibi sokakta yiyoruz. Bir nevi onların dili olmak istiyoruz. Ortalama 20 kilometre yürüyoruz. Bugün ikinci günümüz toplam 5 gün yürüyeceğiz. Şu an açız. Bizi merak eden bir arkadaşımız var arada bir gelip bizi kontrol ediyor. Beş günün sonunda ne kadar aç kalabileceğimizi öğreneceğiz. Dikkat çekebilmeyi amaçlıyoruz.”

Zorlandıklarını ifade eden Tolga Keleş, amaçladıkları hedefe ulaşabilmeyi ümit ediyor. Gençlerin zorlu yürüyüşü perşembe günü son bulacak. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim