• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kimse Yoksa Çorum Belediyesi Var

Kimse Yoksa Çorum Belediyesi Var
Çorum Belediyesi, evde bakım hizmetiyle kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ederken, Gıda Bankası ile de ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor.

Çorum Belediyesi, evde bakım hizmetiyle kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ederken, Gıda Bankası ile de ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor.

Son yıllarda hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ve insan odaklı belediyecilik hizmetleri ile her kesimin takdir toplayan Çorum Belediyesi'nin 2009 yılında başlattığı bu örnek uygulama 7 yıldır kimsesiz vatandaşların en büyük destekçisi.

Evde bakım hizmeti kapsamında Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kimsesiz ve bakıma muhtaç ailelerin evlerini belirli periyotlarla ziyaret ediyor. Ekiplerce, bu hizmetten yararlanan 414 ailenin evlerinin temizliğinin yanı sıra kişisel bakımlarına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılanıyor. Evde aldıkları bakım hizmetleri ile hayatlarını rahatlıkla idame ettiren yaşlıların yaşam şartları da yükseliyor.

İldeki kimsesiz ve yardıma muhtaç ailelerle yakından ilgilenen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, zaman zaman eşiyle birlikte evde bakım hizmeti alan aileleri evlerinde ziyaret ediyor. Ziyaretlerde ailelerle sohbet eden Başkan Külcü, aileden gelen talepleri de dinliyor.

Çorum Belediyesi'nin sosyal belediyecilik alanında bir diğer örnek uygulamasını ise Gıda Bankası oluşturuyor. 2015 yılında hizmete açılan Gıda Bankası'ndan 9 bin ihtiyaç sahibi aile yararlanıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara süpermarket ortamında alışveriş yapma imkanı sunan Gıda Bankasıyla vatandaşlar ihtiyaçlarına göre alışveriş yapma imkanı buluyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde kimsesiz vatandaşlar ve yaşlılara bakım hizmetinin artarak devam ettiğini söyledi.

Kentteki yaşlıların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak ev temizliği hizmetinin belediye görevlileri tarafından yerine getirildiğini belirten Başkan Külcü, temizlik hizmetinin 65 yaş üzeri ve bakacak kimsesi olmayan yaşlıları kapsadığını ifade etti.

414 aileye evde bakım hizmeti verdiklerini belirten Külcü, toplumsal huzur ve barışın sürdürülebilir kalkınmadan geçtiğini, bunu başarmak için de sosyal devletin güçlendirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Bu anlayıştan hareketle sosyal belediyecilik alanında Çorum'da yeni uygulamalar başlattıklarını vurgulayan Başkan Külcü, yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden birinin sosyal değer üretmek olduğunu ifade etti.

Belediye olarak kendilerine gelen, ulaşan tüm vatandaşların taleplerini değerlendirdiklerini dile getiren Başkan Külcü, "Gelen taleplerin yanı sıra bizde bakıma, yardıma muhtaç aileleri tespit edip, ayağına gidiyoruz. Vatandaş odaklı Belediyecilik hizmeti gerçekleştiriyoruz. Sosyal yardım ekiplerimiz bu bilinçle çalışmalarına devam etmektedir" dedi.

İhtiyaç sahibi kim varsa onun yanında olacaklarını dile getiren Başkan Külcü, "Millet artık açta kalmam, açıkta da kalmam. Benim devletim bana sahip çıkar diyor. Hasta olursam tüm hastanelerin kapısı bana açık diyor. Bu güveni asla yok etmeyeceğiz. Göreve geldiğimiz günden itibaren belediyeciliğin temel alt yapı hizmetleri ile sınırlı olmadığını söyledik. Sosyal belediyeciliğe de özel bir önem veriyoruz. 1994 yılında İstanbul'da ortaya çıkan yeni belediyecilik anlayışıyla sosyal devletin gereği yapılmaya başlandı. İnsanı devlet yaşat ki sözünü kendimize şiar edindik yolumuza çıkarken de öyle çıktık" ifadelerini kullandı.

Çorum Belediyesi'nin Gıda Bankasıyla da giyimden gıdaya, temizlik ürünlerinden şarküteriye kadar 900 metrekarelik alanda 200 çeşit temel ihtiyaç maddesini maddi imkanları kısıtlı olan ailelerin hizmetine sunduklarını dile getiren Külcü yaptığı açıklamada, "Gıda Bankamız kurumsal bir güvence ile daha nezih ortamda hemşehrilerimize hizmet veriyor. Bugün itibariyle şehir merkezinde oturan ve maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 9 bin aileye yardım eli uzatıyoruz. Belediyemiz önceden gıda paketi dağıtımı yapıyordu. İhtiyaca tam olarak cevap vermeyen bu gıda kolilerinin yerine, hemşehrilerimizin neye, hangi oranda ihtiyacı varsa ona göre alışveriş yapsın diye Gıda Bankası'nı kurduk. Gıda Bankası ile hemşehrilerimiz daha kaliteli ürünleri kendi ihtiyaçlarına göre seçerek alabiliyor" şeklinde konuştu.

Kimse Yoksa Çorum Belediyesi Var

Kimse Yoksa Çorum Belediyesi Var

Kimse Yoksa Çorum Belediyesi Var

Kimse Yoksa Çorum Belediyesi Var

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim