• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Kimse Yok Mu, Çad'daki yetimleri unutmadı

Kimse Yok Mu, Çad'daki yetimleri unutmadı
Afrika başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde insani yardım faaliyeti yürüten Kimse Yok Mu Derneği Çad'ın başkenti N'Djamena'daki yetimhaneye...

Afrika başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde insani yardım faaliyeti yürüten Kimse Yok Mu Derneği Çad'ın başkenti N'Djamena'daki yetimhaneye sahip çıkmaya devam ediyor. İtimad Çad Türk Derneği ile ortaklaşa düzenlenen törenle çok sayıda yetime ev sahipliği yapan Fahrettin Bulut yetimhanesine bir yıllık yiyecek ve gıda yardımı yapıldı.

Yetimhanedeki törene, Çad Diyanet İşleri Başkanlığı Temsilcisi Djouma Ousman Sagana, İtimad Çad Türk Derneği Başkanı Ruhi Ateş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kimse Yok Mu Yetim ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Birimi koordinatörlüğünde faaliyete geçen yetimhanede çocuklara eğitim alma imkânı da sağlanıyor.

Törende konuşan İtimad Çad Türk Derneği Başkan'ı Ruhi Ateş, "Savunmasız kadın ve çocuk sayısının çok fazla olduğu Afrika'da güvenli barınma ve korunma olanaklarının ne kadar yetersizliği ortada. Şiddet, istismar, ayrımcılık ve benzeri durumlardan dolayı mağdur edildikleri ve kendilerini koruyamadıkları göz önüne alındığında, kısıtlı imkânlarla hayata tutunmaya çalışan bu çocukların büyük bir bölümünün kalacak yer ihtiyacının olduğunu görüyorsunuz. Dünya'da 400 milyon yetim çocuk varken, Afrika'da milyonlarca yavrumuz evsiz barksız kalıyorken bizlerin sıcak yatağımızda bunlardan bîhaber yatmamız düşünülemez. Kaldı ki bizler bu yola çıkarken yetim gözü yaşlı olmamalı; yetim masum kalmamalı diye yola çıktık. Şu ana kadar 60 dan fazla yetime kucak açtık. Bu çocukların dertleriyle dertlenmeyi bir borç bildik İşte bu nedenlerden dolayı bizler insan olarak, yetimin gözyaşı döküyor olmasına müsaade edemeyiz, etmemeliyiz." diye konuştu.

"BİZLERİ HİÇBİR ZAMAN YANLIZ BIRAKMADINIZ, İHTİYACIMIZ OLDU HEMEN YANI BAŞIMIZDA TÜRK KARDEŞLEMİZİ BULDUK"

Yetim ve kimsesi olmayan çocuklara sıcak bir yuva yaptırıldığı ve imkân sağlandığı için teşekkür eden Çad Diyanet İşleri Başkanlığı Temsilcisi Djouma Ousman Sagana da, "Sizler ne kadar güzel iş yaptığınızın farkında mısınız? Bu çocukların ne halde olduklarını ancak burada yaşayanlar bilir. Gözü yaşlı bu yavrularımıza sahip çıkmakla dünyanın en güzel işini yapıyorsunuz ne mutlu sizlere. Çad devleti ve milleti adına sizlere sonsuz teşekkür ederim. Özellikle bu hizmetlerin buralarda başlamasına vesile olan fikir mimarı Fethullah Gülen beyefendiye de çok teşekkür ediyorum. Buralarda bizleri hiçbir zaman yanlız bırakmadınız. Ne zaman maddi ve manevi ihtiyacımız oldu hemen yanı başımızda Türk kardeşlemizi bulduk." dedi.

UNESCO istatistiklerine göre dünyada 150 milyona yakın evsiz çocuk bulunuyor. Güvenli barınma ve korunma olanaklarından yoksun olan çocukların şiddet, istismar, ayrımcılık ve benzeri nedenlerle mağdur edildikleri ve kendilerini koruyamadıkları biliniyor. Kısıtlı imkânlarla hayata tutunmaya çalışan çocukların büyük bir bölümünün barınma problemi, maddi olanaksızlıkları yüzünden çözülemiyor.Cihan

Kimse Yok Mu, Çad'daki yetimleri unutmadı

Kimse Yok Mu, Çad'daki yetimleri unutmadı

Kimse Yok Mu, Çad'daki yetimleri unutmadı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim