• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kimse Yok Mu 200 Afgan mülteciye kışlık giysi dağıttı

Kimse Yok Mu 200 Afgan mülteciye kışlık giysi dağıttı
Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi 200 Afgan mülteciye kışlık giyecek, eğitim çağındaki çocuklarına kırtasiye malzemeleri ve Türk ve dünya klasiklerinden...

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi 200 Afgan mülteciye kışlık giyecek, eğitim çağındaki çocuklarına kırtasiye malzemeleri ve Türk ve dünya klasiklerinden oluşan kitap seti hediye etti.

Asrın iyilik hareketi sığınmacılara yardım elini uzatmayla devam ediyor. Ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Afgan göçmenlere Kimse Yok Mu Derneği yardım elini uzatmaya devam ediyor. Merkez Yakutiye ilçesi Hilalkent'teki dernek lojistik binasında 200 Afgan sığınmacıya kışlık mont, ayakkabı, giysi ile çocuklarına kırtasiye malzemesi verildi. Eş ve çocuklarıyla lojistik merkez binasındaki hayır çarşısına gelen göçmenler, beğendikleri kışlık giysileri üzerinde deneyip aldı. Gün boyunca birbirinden farklı model ve renklerdeki giysileri beğenmekte zorlanan mültecilere alışveriş sonrasında eğitim çağındaki çocuklarına kırtasiye malzemesinin yanı sıra Türk ve dünya klasiklerinden oluşan kitap seti hediye edildi.

Erzurum'da 5 yıldır eşi ve 2 çocuğuyla bulunduğunu belirten Afganistanlı 43 yaşındaki Ali A., uzun ve şiddetli kış mevsimi öncesinde Kimse Yok Mu Derneği'nin kendilerine gıda, temizlik ürünü yardımının yanı sıra kışlık kazak, mont yardımında bulunduğunu ifade etti. Kış mevsimin son günlerinde yine kendilerine kışlık giysi, ayakkabı yardımında bulunulduğuna dikkat çeken Ali A, "Kimse Yok Mu Derneği'nin yardımlarıyla bu uzun ve sert kış mevsimini sıcacık geçirdik. Üşümedik. Allah, Türk kardeşlerimizden, Kimse Yok Mu" nun bağışçılarından razı olsun. Bizlere yardım elini uzatan dernek çalışan ve gönüllülerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Lojistik Merkezi Koordinatörü Şemsettin Keleş, ihtiyaç sahiplerine yardım konusunda ırk, mezhep, siyasi görüş, ülke ayrımı yapmadan yardımda bulunduklarını söyledi. Keleş, "Nerede bir mazlum, bir ihtiyaç sahibi aile varsa onlarında yanında olacağız." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim