• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Kim belirliyor?

AKP'nin açıklanan İstanbul adaylarında aday adayları üzerinde üstü çizilen isimlerin MİT Müsteşarı Hakan Fidan tarafından belirlendiği iddia edildi.
Hakan Akyürek - Cafesiyaset.com 
 
Hükümet ile cemaat arasında yaşanan krizin sebebi olarak gösterilen Hakan Fidan bu sefer Ak Parti’nin İstanbul adaylarının belirlenmesinde sahne aldı.
 
İşte AK Parti'nin İstanbul ve İzmir adayları
 
Cumartesi akşamı İl binasında yapılan seçim kurulu toplantısına katılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın hazırlanan listede kimlerin cemaat ile ilişki içerisinde olduğu göz önüne alınarak listeye son şeklinin verilmesinde etkin rol oynadığı iddia edildi.
 
Yerel Seçimler sonrası hükümet ile cemaat arasında yaşanan kavganın daha ileri boyuta varması tahmin edilirken bu krizde yaş tahtaya basmak istemeyen hükümet, İstanbul’da adayların belirlenmesinde Fidan’ın üzeri çizilen isimleri belirlediği öğrenildi.
Bu iddianın gündeme gelmesi ile birlikte Ak Parti teşkilatında ‘Bizi de mi fişlediniz?’ yorumlarının yapılmasına neden oldu.
 
ADAYLARIN AÇIKLANMADIĞI İLÇELERDE TEPKİ BÜYÜYOR
 
Ak Parti İstanbul’un ilçelerinden 25’inde adaylarını açıklarken 9 ilçede sessizliği tercih etti. Bu ilçelerden il başkanlığı başta olmak üzere Genel Merkeze karşı tepkilerin arttığı belirtildi.
 
Yaklaşık 6 aydır yapılan çalışmalar sonunda hala adayların belirlenmemiş olması teşkilat içinde farklı şekilde yorumlanırken bazı ilçelerde temayül yoklamasının sonuçlarının dikkate alınmaksızın dışarıdan atama ile aday gösterileceği iddia edildi.
 
GAZİOSMANPAŞA VE EYÜP’TE KENTSEL DÖNÜŞÜM KRİZİ
 
İstanbul’da Kentsel Dönüşüm projesi içerisinde en çok göze çarpan ilçelerin başında gelen Gaziosmanpaşa ve Eyüp’te aday adayların bekleyişi sürüyor.
 
Eyüp ilçesinde CHP ile olan farkın kapanmış olması Eyüp’te aday gösterilecek isim konusunda titiz bir çalışmanın yapıldığı belirlendi.
 
Adayların açıklanmadığı 9 ilçeden 8’inde il başkanlığı tarafından anket yapılırken Gaziosmanpaşa’da henüz herhangi bir anket çalışmasının başlatılmamış olması üç ihtimali gündeme getirdi.
 
1- Temayül yoklamasının sonuçları ve son anket çalışması tekrardan gözden geçirilip aday ona göre açıklanacak.
 
2- Temayül yoklamasına bakılmaksızın Gaziosmanpaşa’da dışarıdan getirilen kişi aday gösterilecek.
 
3- CHP İstanbul Milletvekili olan Haluk Eyidoğan’ın Gazşiosmanpaşa Belediyesi hakkında verdiği önerge nedeniyle mevcut başkanın Genel Merkezle olan uyumu nedeniyle aday gösterilmesi planlanırken bu önerge nedeniyle yeni aday konusunda hazırlıksız yakalanmış olması.
 
CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Gaziosmanpaşa ile ilgili Araştırma Önergelerini Meclis Başkanlığına sunduğu önergede ‘Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Belediye Şirketi GOPAŞ’ın yüklenici holding ile yapılan sözleşme ve hak sahiplerinin uğradığı kayıpların nedenlerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını talep etti. 
 
Kaynak: www.cafesiyaset.com
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim