• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Kilolarından Kurtulunca 42 Beden Pantolon Sevinci Yaşadı

Kilolarından Kurtulunca 42 Beden Pantolon Sevinci Yaşadı
Altı yaşından beri obeziteye karşı mücadele eden ancak tüm çabalarına rağmen zayıflayamayan İzmirli Merve Ergenay (26), tüp mide ameliyatıyla kilolarından...

Altı yaşından beri obeziteye karşı mücadele eden ancak tüm çabalarına rağmen zayıflayamayan İzmirli Merve Ergenay (26), tüp mide ameliyatıyla kilolarından kurtuldu. 150 kilo iken 64 beden pantolona zor sığan genç kız, "Şimdi 42 beden pantolon alabilmenin mutluluğunu yaşıyorum" diyor.

Çocukluğundan beri obezite ile savaşan Merve Ergenay, 150 kilo olduğunda tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. Geçen yıl gerçekleşen ameliyatın ardından 55 kilo veren genç kız, yeniden hayata döndü. Obezite ile mücadele ettiği 20 yıllık süreçte hayata küsen genç kız, şunları söyledi: "Keşke bunca zaman beklemese idim, daha önce ameliyat olsaymışım."

OBEZİTE ÇOCUK YAŞTA YAKALADI

Altı yaşından itibaren aşırı kilolu bir hayat sürdüğünü anlatan Ergenay, şöyle konuştu: "Ailemde kilo problemi var, genetik olduğunu düşünüyoruz. Çocukluğumdan itibaren çok doktora ve diyetisyene gittim ancak yaptığım diyet sonucunda verdiğim kiloyu fazlasıyla geri aldım. Kilomu gören insanlar tüp mide ameliyatından bahsediyordu ancak sıcak bakmıyordum. Bir gün araştırmaya karar verdim ve bir doktora gittim ama yine erteledim. Ardından Doç. Dr. Serdar Kaçar'ı duydum. Serdar Hocayla görüştüğüm gün ameliyat olmaya karar verdim. Kendisi bana güven verdi. Tabi ki de endişelerim, korkularım vardı. Ama kiloyla yaşamanın sağlığım açısından daha büyük bir risk olduğu tartışılmazdı. Şimdi arkama dönüp baktığımda, "Keşke bunca yıl beklemeseymişim" diyorum."

HAYAT DÖRT DUVAR ARASINDAYDI

Ameliyat öncesinde aşırı kilolarından dolayı kendini eve kapattığını ve 4 duvar arasında yaşadığını söyleyen Ergenay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sürekli evde, 4 duvar arasında geçen bir hayatım vardı. Resmen yaşamıyordum. İnsanlar beni arayıp görüşmek istediğinde işim olmasa da işim var diyordum. Aynanın önünden geçmezdim. Psikolojim kötüydü. Ama şimdi her şey değişti. Bunca zaman yaşamamışım, sanki yeniden doğdum. Her gün mutlu uyanıyorum ve sevdiğim insanlarla sevdiğim şeyleri yapma özgürlüğüne kavuştum. Üstüme giyecek kıyafet bulamaz, 64 beden pantolona zor sığardım. Şimdi 42 beden pantolon alabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Ayakkabı numaram bile değişti. 42.5 numara giyerdim, şimdi 39. Bendeki bu değişimi gören çevrem buna inanmıyor."

UTANARAK YAŞAMAYIN

Aşırı kilolarından dolayı kendisini üzen anılarını artık gülümseyerek anlatan Ergenay, "Bir gün bir restoranda sandalyeye sığamadım ama belli de etmek istemedim. Ucuna oturdum. Durumu fark eden bir garson bana başka bir sandalye getirdi. O an çok utandım. Gece boyu ben mi yemek yedim, yemek mi beni yedi bilmiyorum. Bu psikolojiyle yaşamak kolay değil. Ameliyat olmak isteyen fakat korkanlar olacaktır, ben de korkuyordum. Ama inanın herkesin başaracağına inanıyorum. Bence kimse utanarak yaşamamalı" diye konuştu.

"DAHA SAĞLIKLI BİR YAŞAM"

Merve'nin ameliyatını gerçekleştiren İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahisi Birimi Sorumlusu Doç.Dr. Serdar Kaçar ise, şu ifadelere yer verdi: "Morbid obez kişiler, sağlıklarında yaşadıkları olumsuzlukların yanında psikolojik ve sosyal açıdan birçok olumsuzlukla baş başa kalıyor. Kimi zaman bununla savaşıyor, kimi zaman hayata küsüyor. Merve'de de gördüğümüz gibi, kendini eve kapatan ve 4 duvar arasında yaşayan kişiler var. Bu durumda olan morbid obez kişilerin ameliyat sonrasında hem fiziksel hem de ruhsal olarak daha sağlıklı bir yaşam sürdüğünü söyleyebiliriz."

Kilolarından Kurtulunca 42 Beden Pantolon Sevinci Yaşadı

Kilolarından Kurtulunca 42 Beden Pantolon Sevinci Yaşadı

Kilolarından Kurtulunca 42 Beden Pantolon Sevinci Yaşadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim