• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Kilo Vermek İçin Yapılan Yanlışlar

Kilo Vermek İçin Yapılan Yanlışlar
Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, kilo verme konusunda yapılan yanlışlar konusunda uyardı.

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, kilo verme konusunda yapılan yanlışlar konusunda uyardı.

Tutar yaptığı açıklamada, "Tek hedefiniz kilo vermek ise bunu bir şekilde başarabilirsiniz peki ya kilo koruma? İşte herkesin problem yaşadığı yer bu noktadır. Eğer kilo verdikten sonra bunu kısa zaman içerisinde alıyorsanız veya sağlıklı beslenme programını hayatınızın tamamına adapte edemediyseniz başarılı olamamışsınızdır. Bu konuda birçok televizyon programında da bireyleri yanlış yönlendiren ve sanki mucize gibi anlatılan karışımlar anlatılmaktadır" dedi.

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, kilo verme konusunda anlatılan ama hiçbir işe yaramayan metotlar konusunda şunları söyledi;

"1 Kâse yoğurda limon sıkmak ve bunu yatmadan 1 saat önce yapmak kilo verdirir son zamanların en önemli medyatik haberidir. Bu kadar bilim adamı yıllarca uğraşmasına karşın obezite her geçen gün tehdit olmayı sürdürmektedir ama biz yoğurt ve limon ile bu işi çözdük. Bu tarz asılsız haberlere inanmamalı ve diyetin sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişikliği ile olduğunu unutmayın.

Baharat karışımları hazırlamak en moda medyatik haberlerdendir. Açıkçası insanları cezbeden ve farklı bir yaklaşımdır. Evet, baharatlar metabolizmanızı hızlandırır ama metabolizmanızın binde ikisi kadar. Yani siz kilolarca baharat yerseniz ancak anlamı olur. Bu kilo vermede uygulanabilir bir yöntem kesinlikle değildir.

Çok düşük kalori diyeti yine sık sık insanlar tarafından yapılan bir uygulamadır. Gün içerisinde çok az besin tüketip kendinize acı çektirmeniz kilo vermenizi sağlar ama kas kitlesinden kayıplara neden olur. Eğer siz sağlıklı kilo vermek istiyorsanız günlük ihtiyacınız kadar besin tüketmelisiniz. Nasıl araba benzinsiz çalışmaz ise metabolizmanızda besin tüketmeden çalışmaz.

"Sibel Can Diyeti", "Hülya Avşar Diyeti" gibi ünlülerin uyguladığı bazı diyetler sizin için uygun değildir. Çünkü her bireyin metabolizma dengesi ve vücut çalışma hızı aynı değildir. Hızlı kilo verme hevesi ile sağlığınızdan olmamalısınız.

Zayıflama ürünleri kullanmak bunlar içerisinde en tehlikelisi olarak sayılabilir. Maalesef sürekli zayıflama ilaçları yüzünden ölen insanlar olmasına karşın bu ürünlere olan talep hiçbir zaman azalmamaktadır.

Sağdan soldan duyulan diyetler ile sağlığında ciddi problemlere neden olan birçok birey vardır. Çünkü beslenme konusunda toplum olarak hem hassasızdır hem de hiç bir şey bilmeyip çok şey bildiğimizi düşünürüz. Bu nedenle etrafınızda zayıflayan birileri olduğunda nasıl zayıfladığı değil verdiği kiloyu uzun süre koruyup koruyamadığını takip edin bu sizi daha iyi yönlendirecektir. Ayrıca diyet kişiye özel olması nedeniyle bu konuda diyetisyenden (beslenme uzmanı) yardım alabilirsiniz."

Kilo Vermek İçin Yapılan Yanlışlar

Kilo Vermek İçin Yapılan Yanlışlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim